SALONICANEWS_LOGO_keramidi_mgRevueStripePlain_02Για σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

- Συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση με τους εκπροσώπους της τρόικας, με βασικό θέμα συζήτησης το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.

- Λήξη της προθεσμίας για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ Το μέτρο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης συντάξεων από μη δικαιούχους.

- Καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, την οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω τραπεζών.

- 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ.

- Πιλοτική πεζοδρόμηση και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

- 6.30 Οι εργαζόμενοι στην ΨΝΘ θα συγκεντρωθούν έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της αρμόδιας ΥΠΕ να θέσει σε εφαρμογή τη νέα οργανική διάρθρωση του Νοσοκομείου, η οποία όπως υποστηρίζουν «οδηγεί στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου ψυχιατρείου, στο κλείσιμο δεκάδων νοσοκομειακών κλινών οξείας και παρατεινόμενης νοσηλείας, στην μετατροπή του μόνιμου προσωπικού του ΨΝΘ σε μεταφερόμενο θίασο»

- 9.30 Έναρξη της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Νέων Ιστορικών του Ελληνικού Δικαίου στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ, υπό τη διοργάνωση του τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας του Δικαίου.

- 10.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσηλευτών στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

- 12.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, καθηγητών και δασκάλων στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα ξεκινήσει πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

- 13.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απόστρατων αξιωματικών στο υπουργείο Εθνικής ’μυνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μειώσεις συντάξεων.

- 16.00 AstroParty του ΝΟΗΣΙΣ. Πρόκειται για μία εκδήλωση που πραγματοποιεί το Κέντρο... για να συστηθεί στο κοινό μέσα από πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το AstroParty ξεκινά από τις 16:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

- 17.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Βαρσοβία για τη συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης..

- 18.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα μετά και από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι απευθείας από τη Βαρσοβία

- 18.30 Με μία εκδήλωση θα γιορτάσει η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών την Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την... Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe, Βασιλίσσης Όλγας 66, Θεσσαλονίκη. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη ενώ στο τέλος της θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

- 19.00 Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται επί της πλατείας Αριστοτέλους (Αριστοτέλους 7), η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «Έρωτας στην ομίχλη»(εκδόσεις Ψυχογιός)

- 23.00 Η Μελίνα Ασλανίδου, μια δυνατή παρουσία στο χώρο της μουσικής, έρχεται απόψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Maison Crystal, προσφέροντας μια μοναδική βραδιά στο κοινό της πόλης. Με τη γνήσια λαϊκή φωνή της έχει ερμηνεύσει... μεγάλες επιτυχίες όπως «Το Λάθος», «Ναι θα πω», «Άλλη μια φορά» και πολλά άλλα έντεχνα παλιά και σύγχρονα τραγούδια, έχοντας πάντα δίπλα της ένα μεγάλο κοινό να τη στηρίζει. Η βραδιά θα ξεκινήσει μετά τις 23.00.