Βιώνουμε ένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ και πρότεινε αλλαγή πολιτικής, διότι «είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει τη χώρα σε ξέρα».

 

«Η ευχή του πρωθυπουργού "να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα" πάγωσε το πανελλήνιο. Σημαίνει την πλήρη αποδοχή και συμβιβασμό ότι η ανεργία θα φτάσει σε εφιαλτικά νούμερα», επισήμανε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ύφεση φέτος θα είναι βαθύτερη από την αναμενόμενη.

Πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, τότε η διέξοδος θα είναι οι εκλογές. «Η Δημοκρατική Αριστερά δεν τις ζητάει, αλλά είναι έτοιμη όποτε κι αν γίνουν» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ ανέφερε ότι δεν βλέπει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διότι και τα δυο κόμματα θέλουν να περιχαρακώσουν το εκλογικό τους σώμα, και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ύστερα από ανασχηματισμό.

Τέλος, ανέφερε ότι στις βουλευτικές εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα κατέβει αυτόνομα.