kounoupi_2Συνολικά 54 κρούσματα έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, από τα οποία δυο κατέληξαν στα νοσοκομεία. Ήταν ασθενείς ασθενείς άνω των 65 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.

 

Από τα υπόλοιπα, 43 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 11 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 36 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 15 νοσηλεύονται ακόμη, από τους οποίους οι 6 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν εμφανιστεί τόσο στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, περιοχές που είχαν προσβληθεί κατά την περίοδο 2010, όσο και στην Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.