dimarxeio_thessalonikis_02Δυο συσκέψεις συγκαλεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη, στο δημαρχείο. Η πρώτη, με τους φορείς της πόλης. Η δεύτερη με τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σς θυμίζει κάτι;

 

Η πρώτη σύσκεψη θα γίνε με τους κύριους παραγωγικούς φορείς της πόλης, την ερχόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.  Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του δήμου, “η σύσκεψη συγκαλείται στο πλαίσιο της εκφρασμένης βούλησης της νέας δημοτικής Αρχής για συστηματική συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα της πόλης, όπως η από κοινού σύσταση και υποστήριξη ενός Γραφείου Επιχειρηματικότητας για την διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, ή θέματα γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπως η αναθέρμανση του τουριστικού ρεύματος προς την Θεσσαλονίκη, η Διεθνής Έκθεση και το κυκλοφοριακό”.

Τη δεύτερη, ο δήμαρχος έχει βαπτίσει “σύσκεψη Διαδημοτικής Συνεργασίας”. Θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 στο νέο Δημαρχείο.

Όπως ανακοινώθηκε, “η συνάντηση πραγματοποιείται στο πνεύμα της προσπάθειας της δημοτικής Αρχής για συστηματική συνεργασία μεταξύ των Δήμων της πόλης, προκειμένου να επιλύονται και να αντιμετωπίζονται θέματα που απασχολούν όλη τη Θεσσαλονίκη, όπως η παράκτια αστική συγκοινωνία, η διαχείριση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σού και η δημιουργία δίδυμου περιαστικού πνεύμονα πρασίνου, ή η διαχείριση και προστασία του Θερμαϊκού κόλπου”.

Οι δύο συσκέψεις συγκαλούνται εκ νέου, κατόπιν αναβολής τους για λόγους τεχνικούς που σχετίζονται με το βεβαρυμμένο πρόγραμμα των εμπλεκομένων, εξαιτίας της ιδιαίτερης κινητικότητας της περιόδου προ της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.