Τρία νεαρά άτομα οφείλουν τη ζωή τους στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τις 23 περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο 10ήμερο, οι τρεις συγκλονίζουν αφού τα νεαρά άτομα 17, 18 και 23χρόνων σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Λεπτομέρειες θα δώσει ρεπορτάζ του Κώστα Μπούρη στην ΕΤ3. Πάρτε μια πρώτη γεύση:



Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, οι νεαροί δήλωσαν την πρόθεση τους μέσω του ιντερνέτ να αυτοκτονήσουν. Αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυκτα όμως, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έντρομοι ότι οι νεαροί προχώρησαν στη πράξη καταπίνοντας χάπια και το ανακοίνωσαν στο διαδίκτυο.
Οι αστυνομικοί αμέσως τηλεφώνησαν στα σπίτια προσπαθώντας να εντοπίσουν τους γονείς, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και τα περιπολικά. Και στις δύο περιπτώσεις οι γονείς κοιμόταν ανυποψίαστοι ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν.
Τα τηλεφωνήματα ξύπνησαν τους γονείς που βρήκαν τα παιδιά τους σε κωματώδη κατάσταση. Παράλληλα έφθασαν και τα περιπολικά και οι νεαροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπου νοσηλεύτηκαν στην εντατική.
Η τρίτη περίπτωση είναι ακόμα πιο συγκλονιστική. Ένας 23χρονος στις 16 Αυγούστου, έγραψε γράμμα αυτοκτονίας στο ιντερνέτ και στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι, αργά τη νύκτα.
Οι γονείς ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς αλλά ο νεαρός παρέμενε άφαντος. Ακολούθησαν αγωνιώδεις έρευνες, προσπαθώντας να εντοπιστούν τα ίχνη του μέσω του κινητού. Για καλή του τύχη εντοπίστηκε στη παραλία, πάνω σε ένα βράχο σε κωματώδη κατάσταση. Είχε κάνει ενδοφλέβια ένεση με αέρα!
Και οι τρείς νεαροί είναι πλέον καλά στην υγεία τους. Ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις άλλοι νεαροί μεταφέρθηκαν στα δημόσια ψυχιατρεία με εντολή εισαγγελέα.