BATIKIWTHk_maxΓια άλλη μία φορά, το “μεγαλείο” της Ελλάδας αποκαλύφθηκε πλήρως, με όσα έγιναν, από το πρωί, στην οδό Βατικιώτου. Ράβε – ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει…

 

Ο δήμος, σήμερα το πρωί, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει: Με συνεργεία του, πήγε στο σημείο όπου η ιδιοκτήτρια του ουζερί “Παρέα” είχε στήσει μια αυθαίρετη κατασκευή και την γκρέμισε.

«Το μήνυμα είναι: περιορίστε τις αυθαίρετες κατασκευές, λειτουργήστε σύμφωνα με το νόμο και θα είμαστε φίλοι, διαφορετικά λυπούμαστε πολύ, αλλά αυτές είναι οι συνέπειες τις οποίες θα αντιμετωπίσετε. Όσοι επικαλούνται ως δικαιολογία την οικονομική κρίση η απάντηση είναι ότι αυτό μόνο με την ευνομία και την ευταξία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση», δήληωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Πρόσθεσε πως, βέβαια, το συγκεκριμένο ξήλωμα ήταν συμβολική πράξη, αφού παρόμοιες κατασκευές υπάρχουν σε πάρα πολλά καφέ, ουζερί και άλλα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης. Και διεμήνυσε ότι ο δήμος θα κάνει αυτό που πρέπει, από ΄δω και στο εξής.

Εκεί βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” Χρ. Μάτης. Αφού δήλωσε πως ο δήμος “έκανε το αυτονόητο”, πρόσθεσε:

«Σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε στην οδό Βατικιώτη, ανάμεσα στην Αριστοτέλους και την Πλατεία Άθωνος, το αυτονόητο. Γκρέμισε τις αυθαίρετες κατασκευές. Αν δε συνεχίσει, θα χάσει το αυτονόητο. Την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορεί να υπάρξει κράτος δικαίου».

Η απόφαση για το ξήλωμα ελήφθη κατά τη διάρκεια της 22ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη. Όπως τόνισε ο Ανδρέας Κουράκης "παρόμοια απόφαση λαμβάνεται για πρώτη φορά και θα ισχύει ως προηγούμενο για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Η εφαρμογή της θα εκτελεστεί άμεσα αφού προηγουμένως δοθεί μέσω επιστολής προθεσμία λίγων ημερών στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να συμμορφωθεί".

Στη συνέχεια, τα συνεργεία του δήμου μάζεψαν και τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία ήταν παράνομα τοποθετημένα…

Με το που έφυγαν, όμως, οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων, ο δήμαρχος κι οι δημοτικοί σύμβουλοι, το… τοπίο άλλαξε: Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία, σε όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η κατεδάφιση εξέφραζε έντονα τα παράπονά της, προχώρησε σε… νέα κατάληψη του πεζοδρομίου με 19 τραπεζοκαθίσματα!

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και η λύση, όπως φαίνεται, θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων αφού, σύμφωνα με το δήμο Θεσσαλονίκης, το συγκεκριμένο ουζερί, έχει… σφραγιστεί άλλες 11 φορές στο παρελθόν, όμως συνεχίζει απρόσκοπτη τη λειτουργία του…

Δ.Μ.