dimarxeio_thessalonikis_01Αλλαγές στα γεωγραφικά όρια των δημοτικών κοινοτήτων (δημοτικών διαμερισμάτων) προωθεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου, ο Γιάννης Μπουτάρης.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ το σημερινό σχήμα δεν είναι λειτουργικό, δεν είναι δυνατό να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για τη δημιουργία έξι δημαρχείων.
Στις σκέψεις του κ. Μπουτάρη είναι να χωριστούν η Δ’ Δημοτική Κοινότητα σε δύο και η Ε' σε τρεις. Μάλιστα σε δηλώσεις του στον «Αγγελιοφόρο» υποστηρίζει ότι «η περιοχή της Χαριλάου μπορεί ν' αποτελέσει από μόνη της ένα δημοτικό διαμέρισμα επίσης, ενώ ένα ακόμη διαμέρισμα είναι το κομμάτι του κέντρου από το Πανεπιστήμιο έως την Καλαμαριά».
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με το δήμο Συκεών - Νεάπολης, ώστε «ο συνοικισμός των Σαράντα Εκκλησιών, που είναι στο δήμο Συκεών, να έρθει στο δήμο Θεσσαλονίκης. Και να πάρουν οι Συκιές το κομμάτι πάνω από το Επταπύργιο ή ακόμα καλύτερα την περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης». Δεν είναι γνωστό, όμως, αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο από τον “Καλλικράτη”.
Στο δημοσίευμα, πάντως, αναφέρεται ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το υπουργείο Εσωτερικών και έχει επισημανθεί πως, για να προχωρήσουν ανάλογες ρυθμίσεις, αρκούν αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία από τα δημοτικά συμβούλια και μια υπουργική απόφαση που θα έχει χαρακτηριστικά επικύρωσης.


Με πληροφορίες από τον www.agelioforos.gr