olth_02Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση της κερδοφορίας της ΟΛΘ ΑΕ μέσα στο 2011, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του εξαμήνου της ΟΛΘ ΑΕ.

 

Τα μικτά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 78%, τα αποτελέσματα προ φόρων «έτρεξαν» με 202,36% και τα αποτελέσματα μετά φόρους «εκτινάχθηκαν» κατά 498,60%.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ η βελτίωση αυτή προέρχεται από την αύξηση διακίνησης των κοντέινερς, που υπολογιζόμενη σε TEU’S διαμορφώθηκε σε 8,56% καθώς και από την αύξηση στη διακίνηση γενικού συμβατικού φορτίου (συμβάσεις) κατά 13,84%. Παράλληλα, η εταιρία μείωσε τα έξοδά της κατά 7,93% κυρίως λόγω του περιορισμού των αμοιβών και εξόδων του προσωπικού, αλλά και λόγω της σημαντικής μείωσης του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε ότι στόχος παραμένει η ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε πρώτο εμπορικό λιμάνι των Βαλκανίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας.