kononov_oleg_karpati_01“Είναι ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας σοβαρός αντίπαλος. Είναι περιττό να πω πως είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ και είναι αχρείαστο να μιλήσω για τη δυναμική του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι. Όσο για τους Έλληνες φιλάθλους,

που μπορούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα στο γήπεδο για την ομάδα τους που δεν μπορεί να την αντέξει ο οποιοσδήποτε αντίπαλος”.
Αυτά λέει, στην επίσημη ιστοσελίδα της Καρπάτι, ο προπονητής της ομάδας από το Λβιβ της Ουκρανίας, που κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ για το Europa League, Όλεγκ Κονόνοφ.
O Ουκρανός τεχνικός ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του έχει στόχο να περάσει στους ομίλους, ταυτόχρονα με το πρωτάθλημα και το κύπελλο της χώρας του. Κι όσον αφορά την Τούμα, λέει:
”Έχουμε κάποιες εμπειρίες αγώνων σε τέτοιες συνθήκες. Και ο ΠΑΟΚ είναι συνήθως μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά είμαι πεπεισμένος πως οι «Καρπάθιοι» θα είναι η δύναμή μας για να τον κερδίσουμε. Πιστεύω πως δεν μπορούμε να περιμένουμε απλούς, αλλά πολύ ενδιαφέροντες αγώνες. Έχουμε πει πως στόχος μας στο Γιουρόπα Λιγκ είναι να μπούμε στους ομίλους. Για αυτό το λόγο, υπολογίζουμε με μεγάλη προσοχή την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια με τους Έλληνες με τον καλύτερο τρόπο”.
Στη συνέχεια, ο Κονόνοφ αναφέρεται στα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του με τη Ντιναμό Κιέβου και την Λουγκάνσκ, πριν έρθει στην Τούμπα και δηλώνει πως στόχος της Καρπάτι είναι να τα κερδίσει και τα δύο. Οι κακές γλώσσες πάντως, λένε ότι, με το γεγονός πως η Καρπάτι δεν έχει αρχίσει καλά το πρωτάθλημα, αν χάσει και τα δύο παιχνίδια, δεν αποκλείεται, ο Κονόνοφ να μην είναι στον πάγκο της ομάδας του για το παιχνίδι της Τούμπας…

Γ.Χ.