Αναρμόδιο, για να ασχολείται με οργανισμούς του στενού δημόσιου τομέα, καθώς είναι “άρχων της τοπικής αυτοδιοίκησης” κρίνουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, οι εργαζόμενοι στο πρώην ΥΜΑΘ.

 

Οι εργαζόμενοι τα ΄βαλαν με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά την πρόσφατη τοποθέτησή του, στο δημοτικό συμβούλιο, για το μέλλον της γενικής γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μπουτάρης είχε πει πως η γενική γραμματεία «δεν κάνει τίποτα! Αιωρείται. Δεν έχει καμία πραγματική εξουσία. Πάμε Καβάλα μέσω Τιράνων. Μήπως θα άξιζε τον κόπο να καταργηθεί;» αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Σ.σ. (Η Γενική Γραμματεία) είναι άχρηστη. Έχει ένα σωρό κόσμο που κάθεται και δεν κάνει τίποτα». 

Με επιστολή τους, οι εργαζόμενοι στο ΥΜΑΘ υποστηρίζουν πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης “ως άρχων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι  ο πλέον αναρμόδιος για να ασχοληθεί με τους οργανισμούς του στενού δημόσιου τομέα”. Προσθέτουν ότι , “ως  πολιτικό όν είναι ανέντιμο να προβαίνει σε αξιολογικές κρίσεις για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας χωρίς να γνωρίζει τις προσπάθειες και τις προτάσεις  του συλλόγου των υπαλλήλων παραγνωρίζοντας την αγωνία 120 ανθρώπων”.

Και οι εργαζόμενοι καταλήγουν στην επιστολή τους: “Σας καλούμε να ασχολείστε με τα «του οίκου σας» και πριν προβείτε σε ανάλογες δηλώσεις να ζητήσετε να γνωρίσετε τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Σε μια εποχή που έχει επιλεχθεί για την εξυπηρέτηση άνωθεν συμφερόντων η πολιτική του διχασμού σας καλούμε να σταθείτε δίπλα και όχι απέναντι μας”.

Δ.Μ.