SALONICANEWS_LOGO_keramidi_mgRevueStripePlain_02Για σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

* Διεθνής Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών η σημερινή.

* Νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας ξεκινούν σήμερα οι επικεφαλής της τρόϊκας για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής, προκειμένου να αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στο επίκεντρο θα βρεθεί κατ' αρχήν ο προϋπολογισμός, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω και της μεγαλύτερης ύφεσης στην οικονομία.

* Σήμερα το μεσημέρι- μετά τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών- θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης των Alpha Bankκαι Eurobank, με την ουσιαστική συμμετοχή του Κατάρ.

* Στο Κατάρ βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος, μετέβη στη Ντόχα του Κατάρ προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη αρχηγών Αμυνας κρατών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Unified Protector, η οποία διεξάγεται σήμερα. Σκοπός της σύσκεψης, είναι η εξέταση των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων στην περιοχή της επιχείρησης.

* Στο Ηράκλειο της Κρήτης η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.

* Στις 8 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr

* Στις 9 π.μ., Σύσκεψη με θέμα τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Θα συμμετάσχουν ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δ. Λευκόπουλος, οι αρμόδιοι γενικοί διευθυντές και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

* Στις 12.30 μ.μ., η επέκταση του διαδρόμου 10-28 στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" συζητάται σε σύσκεψη την στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Σε αυτή θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων έργων, Γιάννης Οικονομίδη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

* Στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες, έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αντικείμενο την κατάσταση στην Ευρωζώνη. Στη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίστηκε σε μία περίοδο κατά την οποία η Ευρωβουλή είναι σε διακοπές, θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα. Σε αυτήν θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Ολι Ρεν και ο προεδρεύων του συμβουλίου Ecofin Πολωνός υπουργός Οικονομικών, Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

* Στις 7 μ.μ., τα προβλήματα και οι προοπτικές της σχολικής στέγης στο δήμο Ωραιοκάστρου είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης την οποία διοργανώνει η αντιδημαρχία Παιδείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου , με την παρουσία του δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων, εκπαιδευτικών και φυσικά των γονέων.

* Στις 8 μ.μ., έχει προγραμματιστεί να γίνει νέα συνέλευση στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Οι Αγανακτισμένοι αναμένεται να συζητήσουν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την ανάληψη δράσεων και τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ., πραγματοποιούνται στα Πλατάνια του Σταυρού, έδρα του Δήμου Βόλβης, οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αη Γιάννη. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρουσίαση του αφιερώματος τιμής και μνήμης «Μικρά Ασία: Αλησμόνητες Πατρίδες». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει την αφήγηση κειμένων από τον Γρηγόρη Βαλτινό, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθετική επιμέλεια της αναπαράστασης της άφιξης των Μικρασιατών προσφύγων από το Κατιρλί της Μικράς Ασίας στα Παράλια του Σταυρού, η οποία θα παρουσιαστεί από την θεατρική ομάδα Σταυρού. Η φωνή του Πασχάλη Τόνιου θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση με μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια. Θα συμμετάσχουν η χορωδία Σταυρού και το χορευτικό Σταυρού. Η διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Βόλβης, του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης, Της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος».