handcuffs_1600x1200Τι ρόλο έπαιζε ο 48χρονος Ρώσος ο οποίος συνελήφθη στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ενώ έκανε τις διακοπές του με τη σύζυγό του και τον αναζητούσαν από το Περού; Φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές δεν έχουν να κάνουν με έναν απλό έμπορο όπλων…

 

Οι κινήσεις του 48χρονου δείχνουν ότι ενδέχεται να κρύβεται και “κάτι άλλο” πίσω από την υπόθεση: Ο 48χρονος ήρθε στη χώρα μας την Δευτέρα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου για… διακοπές. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του, για την οποία έχει προκύψει πως δεν είχε ιδέα για τις “δουλειές” του. Δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να κρύψει την ταυτότητά του. Το δε διαβατήριό του έχει εκδοθεί πρόσφατα, από τις Ρωσικές αρχές. Παρόλα αυτά, δεν είναι και σίγουρο πως είναι μόνιμος κάτοικος Ρωσίας.

Εναντίον του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του Περού. Το κύκλωμα, όμως, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται, προμηθεύονταν τα όπλα από την Ιορδανία, με προορισμό την Κολομβία. Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος άνθρωπος να ενέχεται, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, με κύκλωμα ναρκωτικών: “Δεν πουλούσε όπλα σε εμπόρους κοκαΐνης”, ξεκαθάρισε ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας.

Αντίθετα, όλα συντείνουν στην εκδοχή ο 48χρονος να πουλούσε τα όπλα σε ομάδες ανταρτών στη Λατινική Αμερική, που σκοπό έχουν την ανατροπή καθεστώτων! Οι ίδιες πηγές θέλουν τις ομάδες αυτές να δρουν στην Κολομβία, εδώ και χρόνια.

Παρά το ότι ο 48χρονος Ρώσος θα οδηγηθεί, αύριο, στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, δε φαίνεται να πέφτει φως στην υπόθεση. Η παραπομπή του, σύμφωνα με έγκριτους ποινικολόγους, είναι τυπική και θεωρείται σίγουρο ότι θα εκδοθεί στο Περού, από όπου εκδόθηκε και το εναντίον του ένταλμα…