aytoktonia_internet_01Ο αριθμός τρομάζει και χρήζει έρευνας από ειδικούς! Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε ότι, μόνον το τελευταίο δεκαήμερο, απετράπησαν άλλες 22 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου!

 

Το ευχάριστο είναι πως και οι 22 προθέσεις αυτοκτονίας, που δηλώθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απετράπησαν. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις αυτές τα άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε Νοσοκομεία, με την συνδρομή της Άμεσης Δράσης, καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις κινήθηκε η διαδικασία εγκλεισμού τους σε ψυχιατρικό κατάστημα, μετά από παραγγελία του τοπικού Εισαγγελέα!

Σημαντικότατη ήταν η συνδρομή των χρηστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι, με το που εντόπιζαν κάποια παρόμοια περίπτωση, ειδοποιούσαν, αμέσως, τις αρχές.

Σημειώνεται ότι, από τις αρχές του έτους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, εντόπισε συνολικά 125 άτομα, ηλικίας από 13 έως 52 ετών, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, εκ των οποίων τέσσερις από Κύπρο, ένας από Αγγλία και ένας από Σρι Λάνκα.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις, ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο. «Κλίμακα», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει από πρόθεση αυτοκτονίας 58 συνανθρώπους μας, ενώ ο συνολικός αριθμός από το έτος 2006 ανέρχεται στα 261 άτομα.