aristoteleio_20100408_01Το καλό, να λέγεται… Ο δήμος Θεσσαλονίκης προτείνει να ανακληθεί –επιτέλους- το 20% των ειδικών θέσεων στάθμευσης και στάσης που βρίσκονται σε ζωτικούς οδικούς άξονες της πόλης. Να δούμε, όμως, πότε θα αποφασιστεί η κατάργηση θέσεων στάθμευσης γνωστού σωματείου της πόλης που έχουν ορισθεί ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο! >>>

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη. Φυσικά, την τελική απόφαση θα πάρει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης –κι εκεί θα πρέπει να γίνει μια αποφασιστική κίνηση, αφού υπάρχει άλλο ένα 80% θέσεων ειδικής στάθμευσης, που –κανείς δεν αναφέρει ποιον εξυπηρετεί- πρέπει να ΄χουν την ίδια τύχη! Είναι αδιανόητο να τελούν υπό ειδικό καθεστώς –για παράδειγμα- δημόσιες υπηρεσίες ή… Ινστιτούτα Πολιτισμού και οι πολίτες να πρέπει να πληρώνουν αδρά για πάρκινγκ ή να παρανομούν επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη γι αυτούς.
Συγκεκριμένα προτείνεται να ανακληθούν:
  • 8 θέσεις της Δημοτικής Αστυνομίας
  • 41 θέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  • 14 πολιτικών κομμάτων
  • 70 θέσεις των Ανώνυμων Εταιριών, Συλλόγων, Σωματείων και Δημόσιων υπηρεσιών.
  • 8 θέσεις ξενοδοχειακών μονάδων,
  • 16 θέσεις ΝΠΔΔ, ενώ θα επανεξεταστούν οι  51 θέσεις των Προξενείων, οι 21 θέσεις των Ιερών Ναών, καθώς οι θέσεις στάθμευσης των τραπεζών.
Βέβαια, το ερώτημα είναι για ποιον λόγο εξαιρούνται οι τράπεζες από αυτήν τη ρύθμιση. Μήπως για τη θέση την οποία καταλαμβάνει, μία φορά τη μέρα, το όχημα της χρηματαποστολής; Όχι φυσικά… Να μην αναφέρουμε ονόματα, αλλά για όσους παροικούν εν τη Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό πως κάθε υποκατάστημα διαθέτει δυο-τρεις θεσούλες, για να βολευτούν τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών… Φαίνεται, όμως, ότι, άλλο τράπεζες κι άλλο ανώνυμες εταιρίες…
Σχετικά με τα αναπηρικά οχήματα, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης, Γιώργος Δημαρέλος ανέφερε ότι προτείνεται η συνέχιση του καθεστώτος παραχώρησης των ειδικών θέσεων στάσης και στάθμευσης, με ισχύουσα Νομοθεσία, με την προϋπόθεση να αναγράφεται  ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που δικαιούται τη θέση.  
Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία προτείνεται η παραχώρηση ατελώς μιας θέσης στάσης,  για επιβίβαση και αποβίβαση των πελατών, μήκους επτά μέτρων, και μόνο στην περίπτωση που η στάση επιτρέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες της πόλης.
Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση προτείνεται να ανακληθεί η παραχώρηση 157 ειδικών θέσεων στάθμευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάφορες κατηγορίες οχημάτων.