triandria_parko_iroon_20110727_01Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πάρκα της δημοτικής κοινότητας Τριανδρίας, του δήμου Θεσσαλονίκης. Ξεραμένα λουλούδια, παρτέρια χωρίς γρασίδι, με χώμα που έχει να ποτιστεί μήνες, σκουπίδια, δίνουν μια εικόνα εγκατάλειψης.

 

Την αυτοψία στα πάρκα της περιοχής έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι της “Ομάδας Δημιουργίας” του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, περιγράφουν αυτά που συνάντησαν:

“Στα παρτέρια, στις νησίδες και στο εσωτερικό των πάρκων δεν υπήρχαν ομάδες φυτών & εποχιακών λουλουδιών για να αναδεικνύουν την περιοχή, αντιθέτως μάλιστα, στη θέση τους υπήρχαν ξεραμένα χόρτα, απεριποίητα και απότιστα κίτρινα φυτά. Στους χώρους αυτούς, δέσποζαν φυτά ασυντήρητα, χωρίς το παραμικρό ίχνος περιποίησης, καθώς απουσίαζαν τα ανθισμένα φυτά και τα εποχιακά λουλούδια. Την άσχημη αυτή εικόνα των πάρκων συμπλήρωνε και η παρουσία των μαύρων λάστιχων ποτίσματος που σε κάθε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να σκεπάζονταν από τα φυτά.

triandria_parko_iroon_20110727_02

Για παράδειγμα, στο πάρκο της Μαρίας Μανιού τα χρυσάνθεμα είχαν αποκαρδιωτική εμφάνιση. Επίσης, στο κεντρικό πάρκο των Ηρώων, που βρίσκεται στην Οδό Ελευθερίας, βρέθηκαν άδειες ζαρντινιέρες, χωρίς φυτά, χωρίς ίχνος πρασίνου ενώ, αποδείχθηκε πως περιείχαν τελικά ξεραμένα χόρτα & άδεια μπουκάλια. Και στη συνέχεια, στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου η ομάδα κατέγραψε τον άδειο χώρο γύρω από το σιντριβάνι. Ωστόσο, παρόμοια εικόνα παρουσίαζαν και τα υπόλοιπα πάρκα της περιοχής… Σε αρκετά σημεία των δρόμων, επίσης, είχαν συσσωρευτεί κλαδιά και φύλλα που δυσκόλευαν την κίνηση των πεζών”.

Και να σκεφθεί κανείς ότι τα λουλούδια δεν κοστίζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, αφού προέρχονται από τα φυτώριά του…

Χ.Α.