kantafi_berluskoni_01Σε διάψευση της  εφημερίδας "Κοριέρε Ντελλα Σέρα" προχώρησε με ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση. Η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο με δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος φέρεται να είπε ότι "ο Μουαμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό".

 

Στο επίσημο ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι "πολλές εφημερίδες δημοσιεύουν και σήμερα μια ανθολογία δηλώσεων και φράσεων που αποδίδονται στον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι όλα αποτέλεσμα της πιο ανθηρής φαντασίας. Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι δεν προχώρησε ποτέ, σε καμία από τις φερόμενες ως αποκαλύψεις σχετικές με τον Μουαμάρ Καντάφι".

Παρά τη διάψευση, η "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", επιμένει στο δημοσίευμά της. Μάλιστα προχώρησε σε απαντητική επιστολή προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, κατανοεί τους ρεαλιστικούς λόγους που συνδέονται με τη διάψευση της προεδρίας της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνουμε, όμως, ότι όσα περιέχονται στο άρθρο του Φραντσέσκο Βερντεράμι, σχετικά με τους φόβους που συνδέονται με τον Καντάφι, ελέχθησαν στο δημοσιογράφο μας, από επιφανείς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεντροδεξιού "Λαού της Ελευθερίας" που συνάντησαν τον πρωθυπουργό. Αναφερθήκαμε στις συνομιλίες αυτές, με απόλυτη πιστότητα" αναφέρει η εφημερίδα.

Το βέβαιο είναι ότι μετά τη συμμετοχή της Ιταλίας στους βομβαρδισμούς της Λιβύης, ο Καντάφι δεν πίνει νερό στο όνομα του "Καβαλιέρε".


από το http://news247.gr