koinoniko_pantopoleio_papageorgopoulos_01Μια ιδέα που υλοποιήθηκε επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου και συνεχίζεται επί διοίκησης Μπουτάρη, στο δήμο Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται βάλσαμο για τις ημέρες που ζούμε: Το κοινωνικό παντοπωλείο αποκτά όλο και περισσότερους πελάτες, αφού …>>>

αυξάνονται καθημερινά οι αιτήσεις για ένταξη στο ειδικό πρόγραμμα, από συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, ακόμη και για βασικά είδη κατανάλωσης…

Χθες, (Τρίτη) 5 Ιουλίου 2011, ξεκίνησε η νέα  περίοδος λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Κ. Γούλα, κοινωνικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων. Βασικός στόχος της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για τέταρτο συνεχόμενο εξάμηνο, είναι η προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων δημοτών, με τη δωρεάν προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Δικαιούχοι  του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι 200 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες επιλέγονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες.

Το  Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε χώρο 300 τμ., που παραχώρησε ο Δήμος, επί της οδού Μοναστηρίου 124. Οι παροχές  του αφορούν σε δωρεάν καταναλωτικά αγαθά, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, κ.α. Τα προϊόντα που διατίθενται είναι άριστης ποιότητας, ενώ προέρχονται από τα καταστήματα της Carrefour Μαρινόπουλος και από επιλεγμένους προμηθευτές της.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα δήλωσε σχετικά : «Το συγκεκριμένο εγχείρημα του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη, ενώ παράλληλα αποτελεί μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους».

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες και τα μεμονωμένα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιλέγονται από Κοινωνικές Λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Οι  ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Τμ. Προγραμμάτων (Καραολή & Δημητρίου 16):

  • Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας (σε περίπτωση που δεν γίνεται φορολογική δήλωση, χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία που να το βεβαιώνει).
  • Φωτοτυπία απόδειξης ΔΕΗ  ή ΕΥΑΘ ή Τηλεφώνου  όπου να φαίνεται η  διεύθυνση κατοικίας.
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εάν υπάρχει).
  • Φωτοτυπία ιατρικής γνωμάτευσης (εάν  υπάρχει κάποιο ιατρικό  πρόβλημα).
  • Μισθωτήριο  – συμβόλαιο (εάν  η οικογένεια διαμένει σε ενοικιαζόμενο  διαμέρισμα).