Μπορεί να αργεί, αλλά… δε λησμονεί η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Μετά από οκτώ μήνες εντοπίστηκε ο ληστής Ίντερνετ Καφέ, των Συκεών Θεσσαλονίκης. >>>

 

Ο φερόμενος ως δράστης, που είναι ομογενής 23 χρόνων, συνελήφθη χθες, Τρίτη 5 Ιουλίου 2011, έπειτα από συστηματική έρευνα και αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας 4ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός ομογενής και ένας 20χρονος συνεργός του κατηγορούνται για ληστεία και παράβαση τοιυ νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της  Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2010, αφού εισέβαλαν σε ίντερνετ-καφέ, στην περιοχή των Συκεών, με απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους  υπαλλήλους του καταστήματος και άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι αστυνομικές αναζητήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου συνεργού, την ταυτότητα του οποίου γνωρίζει η αστυνομία. Μάλιστα, είναι αυτός που είχε ληστέψει κοσμηματοπωλείο των Λαγυνών πριν περίπου έναν χρόνο (την 1 Ιουλίου 2010).

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε, το μεσημέρι, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικής μορφής και παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.