katsarida_petropoulos_radis_20110730_01Μια βόλτα ως το δήμο Βόλβης έχει… διπλό κέρδος. Κατ’ αρχήν, στην περιοχή έχει δροσιά. Επίσης, ο δήμος οργανώνει βραδιά λαϊκής διασκέδασης (στην Αρέθουσα) και Ποντιακό Γλέντι (στη Βαμβακιά). Διαλέξτε. Αν είστε φίλοι του θεάτρου, η “Κατσαρίδα” είναι εδώ. Κατά τα λοιπά:

 

Εκδηλώσεις

 • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει για το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης. Σήμερα στην Αρέρθουσα ο Α.Σ. «ΓΡΕΚΟΥΣ» διοργανώνει βραδιά με λαϊκή διασκέδαση. Την ίδια ώρα στη Βαμβακιά της Δημοτικής Ενότητας Αρέθουσας θα οργανωθεί «Ποντιακό Γλέντι». Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με το  «Παιδικό Τουρνουά Scrabble» που θα πραγματοποιηθεί για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών με παράλληλη διεξαγωγή ανοιχτού (χωρίς βαθμολόγηση) τουρνουά ενηλίκων.

Θέατρο

 • Με την «Κατσαρίδα» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, θεατρικό έργο που σκηνοθετεί ο ίδιος ο συγγραφέας, ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο και στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Οι δύο παραστάσεις θα δοθούν στις 21:15 μ.μ.

Μουσική

 •  

Εικαστικά

 • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει από τις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
 • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
 • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
 • Την έκθεση «Ανησυχητικές Μούσες» φιλοξενεί το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) από τις 5 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2011 (εγκαίνια 5.07, στις 20:30). Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 7 σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κατάγονται από χώρες του Αραβικού Κόσμου και της Μέσης Ανατολής, αν και λόγω ιστορικών και πολιτικών συνθηκών υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τον τόπο καταγωγής τους και να εγκατασταθούν σε χώρες του δυτικού κόσμου, μόνιμα ή παροδικά.
 • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
 • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
 • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
 • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011. Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00 Παρασκευή: 10.00-19.00 Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο)
 • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
 • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".

Θερινά Σινεμά

 • Μέχρι τις 31 Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής σε άγνωστα νερά» στον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης, "Σινέ θερμαϊς" (Δημητρίου- Καραολή & Καπετάν Χάψα). Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 21.30 μ.μ. κάθε βράδυ.
 • Στο σινέ «Παράδεισος» στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη προβάλλεται μέχρι τις 31 του μηνός στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. η ταινία «Ο λόγος του βασιλιά». Στο σινέ «Άλσος» στην περιοχή Δενδροφυτεία, στις Συκιές, επίσης μέχρι τις 31 Ιουλίου στις 21.30 μ.μ. και στις 23.30 μ.μ. μπορείτε να δείτε το φιλμ «Η ζωή μετά».
 • Στο Σινέ «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη (Φιλίππου & Μαυρομιχάλη, πάρκο Κρύας Βρύσης) προβάλλεται και σήμερα τελευταίο βράδυ στις 21.15 μ.μ. και στις 23.00 μ.μ. η ταινία «The tourist».
 • Στο Σινέ "Αύρα" το "Beaver" της Τζόντι Φόστερ, με τον Μελ Γκίμπτσον, στις 21.00 και στις 23.00. Είσοδος 8 €. Με προπώληση 4 €, μέσω ειδικών ιστοσελίδων.