Σε νέες κατασχέσεις και καταστροφή λαθραίων προϊόντων που διέθεταν στα «σεντόνια» τους, παράνομοι μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης, προχώρησε μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παραεμπορίου.

Συγκεκριμένα, μεικτό κλιμάκιο ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (ΥΜΕΤ) πήγε... από τα άγρια χαράματα, σήμερα (Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011), στις οδούς Καρμπολά και Τοσίτσα (περιοχή Ρωμαϊκής Αγοράς) και στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου) για ελέγχους, συλλήψεις και κατασχέσεις. 
Συνολικά έγιναν 50 κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, βεβαιώθηκαν πέντε πράξεις βεβαίωσης παράβασης υπαιθρίου εμπορίου και έγιναν τρεις προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν άμεσα και επί τόπου(πετάχτηκαν σε πρέσα απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία).
«Οι έλεγχοι οι οποίοι έγιναν σήμερα, όπως και οι προηγούμενοι και αυτοί που θα ακολουθήσουν, έχουν ως ζητούμενο, την αποκατάσταση της εικόνας σε γειτονιές του ιστορικού κέντρου και σε άλλες περιοχές της πόλης μας, οι οποίες δυστυχώς αλώνονται και αλλοιώνονται από την εμφάνιση παραβατικών συμπεριφορών», ανέφερε η επικεφαλής της επιχείρησης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Προσπαθώ να θυμηθώ τις προεκλογικές θέσεις της "Πρωτοβουλίας" για το θέμα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ...
Δ.Μ.