Έχουμε να σας κάνουμε μια καλή πρόταση για όσους κατευθύνεστε, ή βρίσκεστε στην Κασσάνδρα: Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει στις 9.30 μ.μ. το θεατρικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» στο θέατρο των Νέων Μουδανιών.

 

Η σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία είναι του  Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστεί ο Β. Χαραλαμπόπουλος.

Ο "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων", του Κάρλο Γκολντόνι, είναι ένα έργο διαχρονικό, απλό, κατανοητό,που αναδεικνύει το πρόβλημα της ανεργίας και της αγωνίας για επιβίωση των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, στο βάθος των αιώνων. Είναι γραμμένο στα μέσα του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ένας παμπόνηρος και δαιμόνιος υπηρέτης, στην ανάγκη του για επιβίωση, αναλαμβάνει να υπηρετήσει ταυτόχρονα δύο αφεντάδες. Και ενώ όλα δείχνουν αίσια, οι δύο κύριοί του βρίσκονται την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο. Με ζωηρή φαντασία και γρήγορο μυαλό, ο υπηρέτης μας προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, περιπλέκοντας τις συγκυρίες με το σκέρτσο και την εξυπνάδα του.

Ο Υπηρέτης του Γκολντόνι, μας διδάσκει πόσο πολύτιμη είναι η αφοσίωση για τον άνθρωπο,αφού του δίνει ένα μεγάλο εφόδιο να καλυτερέψει τη ζωή του. Μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού, με ευφυή ευρήματα, ξεκαρδιστικές καταστάσεις, χορό, τραγούδι και λαμπερά κοστούμια, ο δικός μας υπηρέτης, μας διασκεδάζει με τις γκάφες του.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΑΙΗ ΞΥΛΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΛΗ, ΚΙΜΩΝ ΦΙΟΡΕΤΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΑ ΒΛΑΧΑΚΗ.

ΕΝΑΡΞΗ : 9.30 ΜΜ