Μόλις ένας στους δέκα πιστεύει ότι κινούμαστε, ως χώρα, προς τη σωστή κατεύθυνση, στη νέα δημοσκόπηση που είδε, σήμερα, το φως της δημοσιότητας... Αντίθετα, κοντά τέσσερις στους δέκα, αρνούνται να πάνε να ψηφίσουν. Πρώτο κόμμα, πάντως, αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία. >>>
Διευρύνεται η διαφορά της ΝΔ εις βάρος του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Ν.Δ. προηγείται με 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 4%.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει εξακομματική Βουλή, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, απέχουν από το να πιάσουν το όριο του 3%, κατά μισή και κατά μία μονάδα, αντίστοιχα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη Βουλή. 
Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι, η Χρυσή Αυγή καταγράφει δημοσκοπική δυναμική 1,5%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.
Κόλαφο για το πολιτικό σύστημα αποτελεί η αύξηση της αποχής και της δυσπιστίας των πολιτών απέναντι στα κόμματα. Η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά έρχονται πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,6%.
Το 78% των ερωτηθέντων εκτιμά πώς η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 11% υποστηρίζει ότι κινούμαστε προς τη σωστή.