01Σπείρα τριών απατεώνων εξάρθρωσε η αστυνομία. Ο ένας από αυτούς είχε αγοράσει φορτηγό, δεν το ξεχρέωσε κι έβαλε τον δεύτερο της σπείρας να… πάρει χρήματα από τον πωλητή για να του επιστρέψει το όχημα! >>>

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι τρεις νεαροί, ηλικίας, 35, 31 και 29 ετών. Θύμα τους, ένας 31χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, το Νοέμβριο του 2010, πούλησε το φορτηγό, ιδιοκτησίας της μητέρας του, στον 31χρονο -από την περιοχή της Φλώρινας- συλληφθέντα έναντι 25.000 ευρώ. Ο υποτιθέμενος αγοραστής, πέρα από το “καπάρο” δεν έδωσε άλλα χρήματα κι ο νεαρός που πούλησε το φορτηγό, έλαβε δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία, το όχημα έπρεπε να επιστραφεί σ' αυτόν.

Ως τον περασμένο μήνα δεν είχε καταφέρει ούτε να βρει το φορτηγό –όχι να πάρει και χρήματα... Τότε εμφανίστηκε ο 35χρονος, ο οποίος του υποσχέθηκε πως μπορεί να βρει το όχημα, επειδή κατάγεται από την ίδια περιοχή κι έχει “άκρες”. Έτσι του πήρε, τμηματικά, 3.300 ευρώ –χωρίς, φυσικά, αποτέλεσμα- κι απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον 1.000 ευρώ προκειμένου να του παραδώσει το φορτηγό.

Μετά την καταγγελία του 31χρονου Θεσσαλονικιού, η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για τη σύλληψη των απατεώνων. Προσημείωσε τα χρήματα, κλείστηκε ραντεβού με τον 35χρονο κι έτσι ο πρώτος απατεώνας συνελήφθη. Ομολόγησε πως θα έδινε τα χρήματα στον 29χρονο, που έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα και, λίγο αργότερα, ο δεύτερος της σπείρας εντοπίζονταν, στη Φλώρινα και κατέληγε –κι αυτός- στα κρατητήρια.

Κατά την προανάκριση ο 29χρονος “μεσολαβητής” έδωσε τη διεύθυνση κατοικίας του 31χρονου “αγοραστή”, ο οποίος ήταν ο τρίτος που συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης