poreia_ekth_20110628_03Ειρηνικές ήταν οι πορείες διαμαρτυρίας για τον εφαρμοστικό νόμο, το Μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τις πορείες οργάνωσαν το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. >>>

 

poreia_ekth_20110628_02Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ έγινε έξω από το κτίριο του ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία των εργαζομένων μέχρι τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.  Πήραν μέρος περίπου 5.000 άνθρωποι.

Στην κεφαλή της πορείας προπορεύονταν εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, του μετρό και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Μάλιστα, είχαν μαζί τους στην πορεία έναν γερανό και ένα τζιπ της εταιρείας.

Έξω από το Διοικητήριο (το παλιό υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και νυν έδρα της γενικής γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης), ανέπτυξαν το γερανό και ανήρτησαν πανό με την λέξη: «Αντιστεκόμαστε».

 

 

poreia_pame_20110628_04

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε, επίσης, στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Θα πραγματοποιήσουν, όμως και νέα συγκέντρωση, στις 19:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, αμέσως μετά την πορεία, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της εταιρίας (στην οδό Εγνατία), όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.