Σε κλίμα συγκίνησης, φίλοι, συγγενείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και ο νομικός κόσμος της Θεσσαλονίκης είπαν το στερνό αντίο, στον καθηγητή Ποινικού του ΑΠΘ, Ιωάννη Μανωλεδάκη, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, τα ξημερώματα της Κυριακής. >>>
Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στο ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στα Κοιμητήρια Θέρμης, που αποδείχθηκε πολύ μικρός για το πλήθος που συνόδευσε τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.
Στην προσφορά του Ιωάννη Μανωλεδάκη στη Νομική Επιστήμη και στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του αναφέρθηκαν όσοι εκφώνησαν επικήδειους.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε ότι ο εκλιπών, ανάμεσα στο χρήμα και την επιστήμη επέλεγε απαρέγκλιτα την επιστήμη. Ανάμεσα στους μαθητές του και τα δημόσια αξιώματα, διάλεγε πάντοτε τους μαθητές του. «Δεν δέχθηκε ποτέ κανένα δημόσιο αξίωμα, παρόλο που του προσφέρθηκαν πολλά», ανέφερε ο κ. Καστανίδης.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Ιωάννης Μυλόπουλος τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάει η κοινωνία και το πανεπιστήμιο «θα μας λείψει ο έγκυρος λόγος του για θέματα όπως το άσυλο και οι ακαδημαϊκές ελευθερίες, αλλά και η φωνή υποστήριξης της πεμπτουσίας του δημόσιου πανεπιστημίου». 
Επικήδειους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, ο κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος Νομικής, Νίκος Μπιτζιλέκης και ο ομότιμος καθηγητής, Λάμπρος Κοτσίρης, εκ μέρους της Ακαδημίας Αθηνών. 
Στην κηδεία παρέστησαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, πολλοί καθηγητές πανεπιστημίου, μεταξύ των οποίων, η αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Αθανασία Τσατσάκου, ο συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων», Στέλιος Παπαθεμελής, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και πλήθος κόσμου. 
Στεφάνια απέστειλαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγος του, Λίλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος, Παναγιώτης, Αβραμόπουλος και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές νομού Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, το ΚΕΘΕΑ.
____________________________________________________

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ