stavros_psomiadis27-11Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποθήκη ακινήτου και καταβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στον 9ο τακτικόανακριτή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης,ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. …>>>

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, έκανε λόγο για πενθήμερη διαπόμπευση του εντολέα του, ενώ επανέλαβε πως από την δικογραφία δεν προκύπτει πουθενά εμπλοκή του αναφορικά με τους "στημένους αγώνες".

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον 9ο Τακτικό Ανακριτή, ισχυρίζεται ότι μετέχει τυπικά στην ΠΑΕ Καβάλας "όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως, στην οποία αναφέρεται ότι ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας".

Ο κατηγορούμενος τονίζει στο υπόμνημα ότι δεν μετέχει σε καμία εγκληματική οργάνωση και ότι δεν είχε την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα να συμμετάσχει.
"Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο.
Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου".

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί βαρύτατο διασυρμό από τα ΜΜΕ, ο οποίος συνιστά βαρύτατη προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και "αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αφού δεν έχω τη θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς οι οποίοι χάρην κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος." Τέλος, αναφέρει ότι παρέχει τη συναίνεσή του στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών του στοιχείων από τις δικαστικές αρχές, διερεύνηση την οποία και ζητάει.
Προτείνει δε ως μάρτυρες τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Πατρίκ Κομνηνό και Ιωάννη Οικονομάκη(νομικός σύμβουλος Σούπερ Λιγκ).

Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, κ. Στάθης, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ επεσήμανε: «Το ύποπτο ματς ήταν αυτό με τον Αγροτικό Αστέρα, από τον οποίο η Καβάλα έχασε με 3-0. Τι θα λέγαμε αν έπαιζε με μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα κι έπαιρνε καλό αποτέλεσμα;».

Σε ερώτηση για το πώς «υποδέχθηκε» την είδηση της σύλληψης του γιου του, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο κ. Στάθηςτόνισε: «Σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ένταλμα για τον γιο του. Δεν έχει λόγο να μην εμφανιστεί. Έχει τη διάθεση και πρόκειται να παρουσιαστεί στις Αρχές».

Αποχωρώντας από την Ευελπίδων ο Σταύρος Ψωμιάδης, ερωτώμενος πώς αισθάνεται, απάντησε: «Αδικημένος,  με μπλέξανε χωρίς να φταίω».

Μετά την απελευθέρωση του Σταύρου Ψωμιάδη, θεωρείται πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την παράδοση στις Αρχές, του Μάκη Ψωμιάδη όπως είχε άλλωστε ο ίδιος προαναγγείλλει σε δηλώσεις του.

Ελεύθερος με 15.000 ευρώ εγγύηση έμεινε και ο bookmaker Ανδρέας Δημόπουλος, ενώ αντίθετα, ο έτερος bookmaker Βασίλης Καρακούλιας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή, κρίθηκε ο Βασίλειος Καρακούλιας, ο οποίος σύμφωνα με τις καταθέσεις, διατηρούσε μεγάλο γραφείο παράνομου στοιχηματισμού, με απευθείας πρόσβαση στα παράνομα στοιχήματα της Κίνας.


από το kavalanet