Στο οδόστρωμα της παραλιακής λεωφόρου Νίκης θα μεταφερθεί, οριστικά, ο ποδηλατόδρομος από το κράσπεδο όπου βρίσκεται τώρα, στο μήκος από τον ΟΛΘ ως το Λευκό Πύργο. Στο υπόλοιπο τμήμα του, λόγω των έργων ανάπλασης της παραλίας που θ' αρχίσουν σύντομα, θα μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου. ...>>>

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, στους εκπροσώπους των ποδηλατικών οργανώσεων «bikerespect.gr» και «Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης», οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα.
Όταν του επεσήμαναν ότι η κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης ελοχεύει κινδύνους για τους ποδηλάτες, απάντησε πως ο ποδηλατόδρομος θα προστατεύεται από τη μηχανοκίνητη κυκλοφορία με αποτρεπτικά εμπόδια, διαγράμμιση τύπου «ζέμπρα» και πρόσθετα μέτρα προστασίας των ποδηλατών. Η κατασκευή του θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες, ενώ δεν θα δοθεί αμέσως σε χρήση, καθώς θα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.
Όσο για το τι θα γίνει με τους πεζούς όταν μεταφερθεί στο πεζοδρόμιο της Μεγάλου Αλεξάνδρου ο ποδηλατόδρομος (από το Λευκό Πύργο και πέρα) για τα έργα της δεύτερης φάσης ανάπλασης της Νέας Παραλίας, ο κ. Κουράκης απάντησε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου η διέλευση των πεζών να πραγματοποιείται μέσα από το έργο.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι ήδη εκπονείται μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου εντός της πανεπιστημιούπολης καθώς και για τη διασύνδεσή του με το υφιστάμενο αλλά και με το προγραμματιζόμενο να κατασκευαστεί δίκτυο. Η κατασκευή του εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στα τέλη του 2011.