apth_politexniki_sxoli_01Σε μεγάλους παγκόσμιους διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα τρεις ομάδες φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Θα ανταγωνιστούν ομάδες ξένων πανεπιστημίων με μεγάλη εμπειρία. >>>

 

Οι τρεις ομάδες προέρχονται από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ, και έχουν ήδη διακριθεί στο παρελθόν για την καινοτομία των «προϊόντων» τους.

Pandora_01

Πρώτη συναγωνίζεται η ομάδα του ρομποτικού οχήματος Pandora, που μετά από βελτιώσεις στο αυτόνομο όχημα θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό RoboCup-RoboRescue, της Κωνσταντινούπολης, από 5-10 Ιουλίου. Το όχημα της Pandora έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει θύματα σε χώρους που έχουν υποστεί καταστροφή μεγάλης κλίμακας –όπως από έναν πολύ ισχυρό σεισμό.

Epione_WINNERS_highresol

Δεύτερη ρίχνεται στη μάχη η ομάδα της «Ηπιόνης», ενός συστήματος αντίληψης και διαχείρισης του ανθρώπινου πόνου μέσω υπολογιστή. Θα βρεθεί στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας Imagine Cup, που διοργανώνει η Microsoft, από 13 ως 18 Ιουλίου.

Mertacor

Τρίτη, η ομάδα Πρακτόρων Λογισμικού για τις εμπορικές συναλλαγές σε ηλεκτρονικές αγορές. Θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό Trading Agent Competition της Βαρκελώνης, από 17-19 Ιουλίου. Οι διαδικτυακοί πράκτορες θα κληθούν να φέρουν το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα σε εμπορικές συναλλαγές που θα γίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές.