Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου κατά την τακτική συνεδρίαση στις 6/6/2011 εξέδωσε το εξής ψήφισμα: >>>

“Με τη νέα καταιγίδα μέτρων που κυοφορείται, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την Πέμπτη (5η) δόση του δανείου και να ικανοποιήσει για μια ακόμη φορά τις επιταγές της τρόικας και του ΔΝΤ, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στον ελληνικό λαό και κυρίως καταδικάζει στη φτώχεια τις εκατοντάδες χιλιάδες των χαμηλόμισθων και μικροσυνταξιούχων, που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς συρρικνώνονται, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν, η Κοινωνική Ασφάλιση και το σύστημα Υγείας κατεδαφίζονται, η Δημόσια Παιδεία διαλύεται, η ανεργία καλπάζει, οι νέοι παίρνουν πλέον το δρόμο της μετανάστευσης ενώ χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται καθημερινά στις μαύρες λίστες της ανεργίας.

Τα λουκέτα στα καταστήματα είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οικονομία μας μοιάζει με σουρωτήρι, ξεπουλάμε όσο – όσο τη δημόσια περιουσία χωρίς κανείς να μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι έστω και έτσι υπάρχει διέξοδος.

Συγχρόνως οι τεράστιες και παράνομες περικοπές των πόρων της Τ.Α., στην οποία μεταφέρθηκαν καινούργιες αρμοδιότητες από την κεντρική διοίκηση χωρίς τους ανάλογους πόρους και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, οδηγούν στο να χάνουν οι ίδιοι οι πολίτες παροχές στην καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εξυπηρέτηση, τη βελτίωση των τοπικών συνθηκών ζωής.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο ενάντια στον πολίτη. Δεν μπορούν τα βάρη της κρίσης να τα φορτώνονται πάντα οι αδύναμοι, να στερούνται το όνειρο, την ελπίδα και να οδηγούνται στην εξαθλίωση”.