aimodosia_sikies_20110603_01

Κατά 627 μονάδες αίματος, ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στις Συκιές. Επίσης, στο Δημοτικό Δίκτυο Δοτών Οργάνων Σώματος εντάχθηκαν 10 νέοι εθελοντές, ενώ εκατοντάδες Συκεώτες είναι πλέον μέλη του Δημοτικού Δικτύου Δοτών Αιμοπεταλίων. >>>

 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δεύτερης -για το 2011- εξόρμησης εθελοντικής αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς από τις 28/5 έως τις 3/6.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τη δωρεά βλαστοκυττάρων(τη νέα μέθοδο θεραπείας σειράς ασθενειών μέσω μεταμόσχευσης αίματος από ομφάλιο λώρο και πλακούντα). Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων, με ενθαρρυντικά μηνύματα μέχρι τώρα.

Η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας φιλοξενήθηκε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, δεσμεύτηκαν ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δημοτικές δράσεις για την κοινωνική αρωγή και φροντίδα όλων, και την προαγωγή της υγείας.