kafeteria_01Την αντίθεση της στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% στον τομέα της εστίασης, εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, το ΕΕΘ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για …>>>

τις συνέπειες που θα έχει για την αγορά η αναπροσαρμογή του φορολογικού συντελεστή.

«Δεδομένου ότι το 97% των καταστημάτων εστίασης είναι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ήδη από τα οικονομικά μέτρα με μειώσεις κύκλου εργασιών που φτάνουν ως και 50%, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι με την αύξηση του ΦΠΑ σε 23%, η μείωση του κύκλου εργασιών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και δραματική και θα οδηγήσει και νέες επιχειρήσεις σε λουκέτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης.

Ανάλογες όμως εκτιμά πως θα είναι οι επιπτώσεις και για την ανταγωνιστικότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. «Η αύξηση του κόστους των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την ‘ψαλίδα’ των τιμών με τις όμορες χώρες, με αποτέλεσμα να μειωθεί το  συνάλλαγμα που περιμένουμε να εισρεύσει», υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΕΘ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει σε αναθεώρηση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΕΘ