dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01

Με τι αγανάκτησε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Λαμτζίδης; Με την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου; Όχι! Γιατί την γνωρίζει. >>>

 

Με την…  αδιαφορία των κρατούντων, με τις υποσχέσεις τους, που τις άκουγε όσο καιρό ήταν πρόεδρος στον ΔΣΘ αγανάκτησε. Κι έκανε… φωτορεπορτάζ, στους διαδρόμους του γερασμένου –κι ακατάλληλου- Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Να πώς περιγράφει ο ίδιος, σε σημείωσή του, στην ιστοσελίδα του στο Facebook, την κατάσταση που επικρατεί στο μέγαρο:

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_04

“Ξεκοιλιασμένες πολυθρόνες, σπασμένες και επικίνδυνες καρέκλες, παλιοί ηλεκτρονικο υπολογιστές,  μεταλλικά ικριώματα, μαύρα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται σε διάφορες γωνιές, χώροι ακατάλληλοι για την προσωρινή φύλαξη των κρατουμένων που προσάγονται σε δίκες, παράθυρα που μένουν ορθάνοιχτα ημέρα και νύχτα, αίθουσες ακροατηρίων που φωτίζονται –χωρίς λόγο - ακόμα και τα μεσάνυχτα, φωλιές περιστεριών, ξεχασμένα «μπάζα», ακροατήριο Ειρηνοδικείου που λειτουργεί στον ισόγειο χώρο του πρώην κυλικείου, με διάκοσμο λαϊκής καφετέριας της δεκαετίας του ΄70 και «στρατσόχαρτα» για τη διαφύλαξη της διαδικασίας, σαν να είμαστε στην ΚΑΤΟΧΗ, μεταλλικοί «φορεαμοί» και γραφεία «παλαιού τύπου» συνθέτουν την  εικόνα στο εσωτερικό αυτού του Μεγάρου…

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_09

Στην εικόνα αυτή προσθέτουμε τις εικόνες από σπασμένες και ακάθαρτες λεκάνες στα ελάχιστα WC, που λειτουργούν, από  το Ιατρείο που δεν λειτουργεί και είναι για χρόνια κλειστό , από τα «ασανσέρ», που συνέχεια είναι εκτός λειτουργίας, τα υπόγεια που πλημμυρίζουν, όπως και ορισμένα  γραφεία του τελευταίου ορόφου μετά από κάθε δυνατή βροχόπτωση…

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_02Προσθέτουμε και την έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για την τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το «αίθριο» του Μεγάρου καθημερινά σε «τεκέ»”!

Μάλιστα, έχει επισυνάψει σειρά φωτογραφιών που επιβεβαιώνει όσα γράφει (και τις παραθέτουμε κι εμείς).

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_06Για τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΘ, “η ευθύνη για την κατάσταση αυτή  βαρύνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Το Υπουργείο διαθέτει ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ  του ΤΑΧΔΙΚ και της ΘΕΜΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ , που είναι οι τεχνικοί  και κατασκευαστικοί  βραχίονές του, και οι οποίοι θα έπρεπε να επιμελούνται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ της κατάστασης του ΜΕΓΑΡΟΥ, καθώς αυτό χρειάζεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ! Το Υπουργείο πολύ καλά ΓΝΩΡΙΖΕΙ την κατάσταση αυτή  αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ! Έχουν γίνει επανειλημμένα επερωτήσεις ή επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αυτό το περιεχόμενο”, επισημαίνει.

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_05Η αγανάκτηση του κ. Λαμτζίδη (αλλά και άλλων δικηγόρων, που, χθες, όταν βρεθήκαμε στο μέγαρο τους ακούσαμε με τα αυτιά μας να το σχολιάζουν) κορυφώθηκε όταν, πριν μήνες, εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει… βιοκλιματικό και ενεργειακό!

”Αν αυτό δεν είναι ανέκδοτο, είναι εμπαιγμός, διότι είναι γνωστό ότι το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο έχει τα «μαύρα του τα χάλια»,  και  δεν υπάρχει ένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ , που να ασχολείται με  την καθημερινή του διαχείριση! Είμαστε λοιπόν αγανακτισμένοι με την κατάσταση αυτή, με την προκλητική αδιαφορία της πολιτείας”, καταλήγει ο κ. Λαμτζίδης.

dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_08