antika_auto_01Μοντέλα άλλων εποχών, που δεν έχουν χάσει την αίγλη και την ομορφιά τους, παρελαύνουν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές του δήμου Δίου - Ολύμπου, στο νομό Πιερίας μαγνητίζοντας τα βλέμματα των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της περιοχής. …>>>


Πρόκειται για 60 οχήματα, κάποια από τα οποία είναι προπολεμικά, τα περισσότερα όμως κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του '40 μέχρι και τη δεκαετία του '70.
Τα αυτοκίνητα, με συνολικά 120 οδηγούς και συνοδηγούς, μέλη του Club MG κάνουν καθημερινά διαδρομές στη Γρίτσα, στο Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.
Τα αυτοκίνητα αυτά συμμετέχουν σε διεθνή περιήγηση στη Βόρεια Ελλάδα που συνδιοργανώνουν η ελληνική και ιταλική λέσχη MG, με υπεύθυνο της όλης διοργάνωσης τον Πιέρο Φουσαρόλι.
Τα πληρώματα των κλασικών αυτοκινήτων προέρχονται όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες ηπείρους και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις ελληνικές ομορφιές. Η περιήγηση στην Ελλάδα ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα, τα οχήματα πέρασαν από τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την Καλαμπάκα και κατέληξαν στο Λιτόχωρο. Ο αντιδήμαρχος του δήμου Δίου - Ολύμπου, Πέτρος Κιάφας, υποδεχόμενος τα πληρώματα ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες είναι αξιέπαινοι όχι μόνο επειδή αγαπούν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και τα διατηρούν, αλλά επιπλέον διότι δεν υπάρχουν σήμερα ανταλλακτικά και φτιάχνουν πατέντες.