evropaiki_protefoysa_neolaias_thessaloniki_ypopsifia_01

Μεταξύ των τριών φιναλίστ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. >>>

 

Η  Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών , οι εθελοντές, οι εθελοντικές ομάδες  του Δήμου Θεσσαλονίκης  και φυσικά όλοι οι νέοι της πόλης πέτυχαν την πρώτη μεγάλη νίκη.

Η Θεσσαλονίκη προκρίθηκε στον τελικό, που θα γίνει τον προσεχή  Νοέμβριο, μαζί με δύο άλλες πόλεις (το Ηράκλειο και το Ιβάνοβο της Ρωσίας) προκειμένου να διεκδικήσει, με μεγαλύτερες αξιώσεις και φυσικά με ξεχωριστή δυναμική, αυτό που της αξίζει, τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η επιλογή και η τελετή απονομής του τίτλου θα γίνει στις 18-20  Νοεμβρίου 2011 στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012 ,Μπράγκα της Πορτογαλίας, όπου οι τρεις υποψήφιες πόλεις θα παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους και η νικήτρια  θα παραλάβει τον τίτλο για το 2014 .

Μέχρι τον Οκτώβριο οι τρεις υποψήφιες πόλεις έχουν την υποχρέωση να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμά τους, τις δράσεις τους και την ανάπτυξη των ενεργειών και δραστηριοτήτων των νέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τη Θεσσαλονίκη, υποψήφιες πόλεις ήταν το Ηράκλειο , το Ιβάνοβο και το Πέρν(από τη Ρωσία), το Ικόνιο και η Τραπεζούντα (από την Τουρκία) και η Βαρκελώνη (από την Ισπανία).

Η Επιτροπή που πήρε την απόφαση για τις πρώτες επιτυχείς εξετάσεις της Θεσσαλονίκης αποτελούνταν από εκπροσώπους του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Επιτροπή των Περιφερειών,  το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων , το Συμβούλιο Νέων της Σλοβενίας, και το Ευρωπαϊκό Κέντρο των Βρυξελλών.