Ενημέρωση με οθόνες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Οθόνες που θα ενημερώνουν τους επιβάτες με πληροφορίες που θα περιέχουν ακόμα και τον καιρό θα τοποθετήσει ο ΟΑΣΘ στα λεωφορεία με στόχο τη διευκόλυνση των επιβατών στις μετακινήσεις τους. Αρχικά οι οθόνες θα τοποθετηθούν σε 10 λεωφορεία πιλοτικά και στη συνέχεια το μέτρο θα επεκταθεί, όπως ανάφερε ο πρόεδρος του οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης.


Οι οθόνες θα ενημερώνουν ακόμα και για τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, δρομολόγια και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μέχρι το τέλος του χρόνου ο ΟΑΣΘ θα προχωρήσει στη πιλοτική εφαρμογή και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά θα υπάρξει επέκταση σε όλα τα λεωφορεία του οργανισμού.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο ΟΑΣΘ λειτουργεί πληροφοριακό σύστημα στις στάσεις απ΄ όπου οι επιβάτες ενημερώνονται για την ακριβή άφιξη του λεωφορείου, ενώ μέσα στα οχήματα λειτουργεί παρόμοιο σύστημα που ενημερώνει για την επόμενη στάση.
Παράλληλα ο κ. Στεφανίδης γνωστοποίησε ότι θα επεκταθεί μια ακόμη πιλοτική εφαρμογή εκείνη του ειδικού συστήματος εγκαταστάθηκε πριν από πέντε μήνες σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Σχολής Τυφλών και ενημερώνει προφορικά τους επιβάτες για την ονοματολογία της στάσης, τα δρομολόγια και το χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει το λεωφορείο. Όπως είπε, το μέτρο αυτό βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα όρασης γι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες 19 στάσεις λεωφορείων, τις οποίες υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της Σχολής Τυφλών.

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε, εξάλλου, και στα θετικά αποτελέσματα από την παρουσία είκοσι φυλάκων εταιρείας σεκιούριτι στα λεωφορεία. «Οι κλοπές μέσα στα λεωφορεία μειώθηκαν κατά 600% από το 2009 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία» είπε και δεν παρέλειψε να επισημάνει και την αποτροπή του φαινομένου της εισόδου τοξικομανών στα οχήματα του ΟΑΣΘ.

    Με αφορμή τις νέες επενδύσεις του Οργανισμού, γνωστοποίησε ότι το 2012 και 2013 ο ΟΑΣΘ θα επενδύσει 27 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση 90 λεωφορείων του με νέα σύγχρονης τεχνολογίας ενώ τον Σεπτέμβριο θα παραλάβει 18 νέα απλά λεωφορεία που θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στην επέκταση του Λαγκαδά. Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα εκταμιεύσει ο οργανισμός εντός του 2011.

    Με αφορμή, τέλος, τις καταγγελίες κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Φεστερίδης ζήτησε να πληροφορηθεί για το καθεστώς των προσλήψεων. «Οι προσλήψεις στον ΟΑΣΘ γίνονται βάσει του κανονισμού του ΟΑΣΘ και με νόμιμες διαδικασίες. Ειδικά με τις προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού ασχολείται επιτροπή στην οποία συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. και εκπρόσωποι των εργαζομένων» απάντησε ο κ. Στεφανίδης.

Σχόλια