siskepsi_politikon_arxigon_samaras_20110527_01“Διέξοδος υπάρχει. Είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου”. Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε το μίνι διάγγελμά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. …>>>

 

Ο κ. Σαμαράς θύμισε πως το κόμμα του έχει προτείνει “ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη”, τόνισε, μιλώντας για το “Ζάππειο ΙΙ”.

Όπως αποκάλυψε, “ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να ενσωματώσει στο κυβερνητικό Σχέδιο μέρος από τις προτάσεις του Σχεδίου μας, χωρίς, όμως, το πιο σημαντικό, που είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επισημάναμε ότι, χωρίς μείωση των φόρων, όλο το υπόλοιπο χάνει σε αποτελεσματικότητα και δεν πετυχαίνει την Επανεκκίνηση της Οικονομίας”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε, όπως είπε, “συναίνεση για επαναδιαπράγματευση των όρων του Μνημονίου”. Όπως, όμως, είπε, “η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή”. Πρόσθεσε πως ο κ. Παπανδρέου είπε πως συζητάει το φορολογικό, “μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα”!

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως δεν ήταν η διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας ως τώρα που οδήγησε “σε πλήρες αδιέξοδο”.

Μίλησε, ακόμη, για “καλλιεργούμενη στρατηγικής φόβου” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, “χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο”.

Κι ο κ. Σαμαράς τόνισε:

“Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την Οικονομία και διαλύει την Κοινωνία. Δεν προσυπογράφουμε μια Πολιτική που αποκλίνει όλο και περισσότερο από τους στόχους που θέτει. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα και το περιεχόμενο της Δημοκρατίας μας. Τι αξία θα είχε να συμφωνούσαμε εμείς με κάτι που διαλύει την Ελληνική Οικονομία”, αναρωτήθηκε; Και πρότεινε “επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση”.


από το www.difernews.gr