oxia_01Θρίλερ με τον 68χρονο Γερμανό που ζούσε μόνιμα στη Σάρτη Χαλκιδικής και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως πέθανε από δάγκωμα οχιάς. Ο ιατροδικαστής δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση. >>>

 

Ο ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης, Μ. Τσούγκας, είναι κατηγορηματικός: “Δεν υπάρχει δάγκωμα φιδιού στη σορό του άτυχου Γερμανού”!

Τον 68χρονο μετέφεραν σε κωματώδη κατάσταση, με το χέρι του μέσα σε πάγο, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, οι οικείοι του. Από εκεί, οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, επειδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών –και μετά από περίπου τρεις ώρες- ο ηλικιωμένος Γερμανός έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου ήταν αυτό που εξέδωσε το πιστοποιητικό θανάτου, αναφέροντας ως αιτία θανάτου «καρδιακή ανακοπή πιθανότατα από δάγκωμα φιδιού».

Ο ιατροδικαστής αρχικά υποπτεύθηκε πως κάτι συνέβαινε, όταν έμαθε πως ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από τη σύζυγό του κι έναν “αυτόπτη μάρτυρα”. Όταν εξέτασε το πτώμα, παρέστησαν ένας ειδικός γιατρός σε δήγματα φιδιών και ένας συνάδελφός του, από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Παθήσεων. Κανείς τους δεν είδε τα σημάδια από το δάγκωμα.

Άλλη μία παράμετρος που έκανε τον ιατροδικαστή να ενημερώσει την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, Μαγδαληνή Γαλάταλη, ήταν ότι από την πρώτη στιγμή είχε ζητηθεί η ταρίχευση του πτώματος, ώστε να οδηγηθεί σε αποτεφρωτήρα στη Βουλγαρία. Μάλιστα, ήδη η εισαγγελέας έχει δώσε εντολή να ανοιχθεί –ξανά- ο φάκελος της υπόθεσης και να γίνουν νέες έρευνες.

Απάντηση στα αίτια του θανάτου του 68χρονου Γερμανού θα δώσει η τοξικολογική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις επόμενες μέρες.