OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Επειδή τελευταία ο όρος “εθελοντισμός” ακούγεται όλο και περισσότερο, ας παρουσιάσουμε, σήμερα, μια πραγματική, αυθεντική, ιστορία εθελοντισμού, με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη γυναίκα που μας έστειλε ο συνεργάτης μας, ο Νώντας. >>>

 

Η γιαγιά αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες καθαρίζει τα χόρτα από τα δένδρα, στην οδό Κρήτης της Πυλαίας! Λόγω των βροχών, τα αγριόχορτα έχουν γίνει τεράστια και “πνίγουν” τα δενδράκια! Η ηλικιωμένη, παρά τα χρόνια της, πήγε και ξερίζωσε τα αγριόχορτα, που δεν άφηναν τα δενδράκια να αναπνεύσουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο συνεργάτης μας έστειλε αυτές τις φωτογραφίες και για να δούμε ένα υόδειγμα εθελοντισμού, αλλά και για να σημειώσουμε ένα μνημείο δημοτικής αδιαφορίας… Γράφει ο Νώντας:

“Η περιοχή είναι η Κάτω Μαλακωπή, ή αν προτιμάτε, Κάτω Κωνσταντινουπολίτικα. Μόνον κατ΄όνομα και κατ΄…εφορία είναι περιοχή πολυτελείας.

Τα χόρτα στα άκτιστα οικόπεδα, αλλά και σε δημοτικά και δημόσια, είναι παραδείγματα μικροπανίδας. Ποντίκια και φίδια περιφέρονται άφορα, ενώ από οικιστικής άποψης ολόκληρος οικισμός τσιγγάνων προσφέρουν τοπικό χρώμα και άφθονο σκουπίδι. 

Οι δε δρόμοι –ο Θεός να τους κάνει δρόμους- όταν βρέχει μεταμορφώνονται σε ωραίους χείμαρρους, που πλημμυρίζουν τα υπόγεια, εξαιτίας της έλλειψης φρεατίων. Σε άλλες καιρικές συνθήκες νοσταλγώ τους βομβαρδισμένους δρόμους του Σεράγεβο…

Όσο για την οδό Κρήτης, που οδηγεί από τη στάση στην 18 Νοέμβρη, φαίνεται ότι ντρέπεται για τα χάλια της και το βράδυ δεν έχει ούτε μία λάμπα, κρατώντας αιδήμονα στάση… Οπότε μόνο το φως του φεγγαριού μας βοηθά για να βρούμε το σπιτάκι μας, διασχίζοντας και παρακπάμπτοντας χόρτα, αυτοκίνητα ευγενικών γειτόνων πάνω στα πεζοδρόμια, σκουπίδια και λοιπά αγρωστώδη.

Για να επανέλθω, όμως, στο θέμα των φωτογραφιών, αυτή η γιαγιά βάσει κάθε πρωί τα γυαλιά σε όλους μας. Δημοτικούς άρχοντες, αλλά και γείτονες που, βολεμένοι στις μεζονετούλες μας, εθελοτυφλούμε στην καθημερινότητα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πάντως, δεν έχω παράπονο. Στα τρία τελευταία χρόνια, όταν παραπονιέμαι στο δήμο, πάντα κάποιος μ’ ενημερώνει ότι ‘είμαστε στις… άμεσες προτεραιότητες’”.