Δριμεία κριτική στο Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, για τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, άσκησε, σήμερα, ο Κ. Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης. >>>

«Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να βγαίνει εκτός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του, κάνοντας εξωτερική πολιτική», τόνισε.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Γκιουλέκας υποστήριξε ότι «η διοίκηση Μπουτάρη δεν ακούει τις προτάσεις της “Ομάδας Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη”».
Τις δηλώσεις έκανε ο κ. Γκιουλέκας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, με την διπλή του ιδιότητα, ως αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη».
Παρουσίασε, επίσης, την τακτική και τις θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για την Θεσσαλονίκη», προτείνοντας την πραγματοποίηση δύο μεγάλων επιχειρηματικών συνεδρίων, ελληνοτουρκικού και βαλκανικού ενδιαφέροντος.
Να σημειωθεί πως, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, είχε προτείνει τη δημιουργία Μουσείου της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα κτίρια του ΟΛΘ Α.Ε.