ekdromi_sxoliki_01Έπαιρναν χρήματα από μαθητές, δήθεν για να τους πάνε εκδρομή, αλλά μετά από μικρό χρονικό διάστημα ανακοίνωναν πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει και κρατούσαν για λογαριασμό τους τις προκαταβολές!

 

Δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι δύο κάτοικοι Θεσσαλονικης, ηλικίας 54 και 42 χρόνων, αντίστοιχα. Εναντίον τους σχηματίστηκε Δικογραφία για απάτη.

Οι δύο ιδιοκτήτες τουριστικού γραφείου, εξαπάτησαν συνολικά εκπροσώπους έντεκα σχολείων (δέκα ΓΕΛ και ενός Γυμνασίου) διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης και άλλων γειτονικών νομών. Τους έπειθαν ότι δήθεν θα τους εξασφάλιζαν φθηνά «πακέτα» εκδρομών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά μετά την υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών εισέπρατταν προκαταβολές, χωρίς όμως, τις περισσότερες φορές, να πραγματοποιήσουν τις εκδρομές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών απέσπασαν συνολικά προκαταβολές ύψους 86.000 από τους μαθητές των παραπάνω σχολείων.

Την υπόθεση ανέλαβε, πλέον, εισαγγελέας. Οι δυο ιδιοκτήτες του τουριστικού γραφείου κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.