simboylio_politikon_arxigon_01Το συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011. >>>

 

Πολλά σενάρια παίζουν, αυτήν την ώρα, για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το οποίο συγκάλεσε για αύριο, Παρασκευή, το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Καθώς το συμβούλιο συγκαλείται με αίτημα του πρωθυπουργού, πιο ζωηρά ακούγεται η περίπτωση της πίεσης των πολιτικών αρχηγών σε συναίνεση (αν και κάτι τέτοιο δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα).

Πιο κοντά, όμως, στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι το σενάριο των σφοδρών πολιτικών εξελίξεων. Με δεδομένο το “όχι” Σαμαρά στους όρους Γιώργου, την –εκ πεποιθήσεως- αρνητική στάση του ΚΚΕ, το ξεκάθαρο “να φύγει ο πρωθυπουργός” του Αλ. Τσίπρα, η στήριξη που προσέφερε στην κυβέρνηση ο Γ. Καρατζαφέρης (αν κι ο ίδιος επιμένει ότι στήριξε τη χώρα κι όχι τον πρωθυπουργό) δεν αρκεί. Ο ανασχηματισμός, όπως εκτιμούν όλοι, δεν πρόκειται να προσθέσει το παραμικρό, ενώ η περίπτωση δημοψηφίσματος έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία άλλων παραγόντων.