protomagia_ekth_20100501_02

Σε εξέλιξη, αυτήν την ώρα, οι εκδηλώσεις των εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης, για την Πρωτομαγιά. Άρχισε η πορεία του ΠΑΜΕ, σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΕΚΘ, εν αναμονή πορείας αριστεριστών στην Καμάρα. …>>>

Τα μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων οργανώσεων εργαζομένων συμμετέχει και ο περισσότερος κόσμος. Υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές είναι πάνω από 8.000 άνθρωποι.

Η συγκέντρωση έγινε στην παλιά πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Μετά από σύντομες ομιλίες, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους, μέσω της Εγνατίας, για το μνημείο του Εργάτη, όπου θα καταθέσουν στεφάνια. Κρατούν πανό, κόκκινες σημαίες και περιφρουρούν την πορεία τους.

Στην πλατεία της Καμάρας είναι συγκεντρωμένοι περίπου 300 αριστεριστές, αντιεξουσιαστές και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς. Μεταξύ τους είναι και οι γονείς του Γιάννη Σκουλούδη, του νεαρού που έχει συλληφθεί, στη Θεσσαλονίκη, για τον εμπρησμό σε οχήματα της ΔΕΗ.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, είναι συγκεντρωμένοι περίπου 3.000 εργαζόμενοι. Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, για την Πρωτομαγιά. Θα ακολουθήσει πορεία.

* Η φωτογραφία είναι αρχείου


από το www.difernews.gr