Για σήμερα Τρίτη 31 Μαίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος η σημερινή.

* Λήγει σήμερα 31 Μαΐου 2011 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Νομικών Προσώπων 2011, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ του υπόχρεου Νομικού Προσώπου. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης, ότι, λόγω των τροποποιήσεων που επήλθαν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον Ειδικό Φόρο επί των Ακινήτων με το ν. 3943/3-3-2011, ως προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων έτους 2011 ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2011 λόγω της συνυποβολής με αυτήν παραστατικών που εκδίδονται και στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ του υπόχρεου Νομικού Προσώπου.

* Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαρά, με εκκίνηση από τα Χανιά. Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του κ. Σαμαρά στους τάφους των Βενιζέλων, στις 10:20 π.μ. συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, και στις 11 παρά τέταρτο το πρωΐ με φορείς του νομού. Στις 5:30 μ.μ. ο κ. Σαμαράς μεταβεί στο Επιμελητήριο Χανίων και στις 6:30 μ.μ.θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της πόλης όπου θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17, Αθήνα), συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με θέμα τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών (ΕΟΠΥΥ).

* Στις 11:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ και του Παρατηρητηρίου ΙΝΕ ΓΣΕΕ για τις οικονομικές, κοινωνικές και δημοσιονομικές εξελίξεις με θέμα εναλλακτικές οπτικές για: "Την κρίση του δημοσιονομικού συστήματος, τις επιπτώσεις της κρίσης στη φτώχεια και την ανεργία καθώς και τις ευρωπαϊκές διαστάσεις της σημερινής κατάστασης". Η τεκμηριωμένη πρόταση του Παρατηρητηρίου της ΓΣΕΕ έχει ως στόχο να θέσει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μια εναλλακτική προσέγγιση για την κρίση, τις επιλογές διεξόδου και τις προοπτικές της, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Η παρουσίαση της πρότασης, θα γίνει από τους καθηγητές-επιστημονικούς συνεργάτες του παρατηρητηρίου του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ: Γιώργο Αργείτη, επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκη καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρiστο Παπαθεοδώρου αναπληρωτή καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

* Στις 11:30 π.μ. στην Περιφέρεια Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) συνέντευξη Τύπου με θέμα τη διοργάνωση 10ης Παγκρήτιας Αγροτικής-Εμπορικής Εκθεσης Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2011). Η έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Φέτος για πρώτη φορά θα έχει εκτός από αγροτικό και εμπορικό χαρακτήρα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου με ανάδοχο την Αλφα Εκθεσιακή. Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νικήτας Δολαψάκης και ο πρόεδρος της Αλφα Εκθεσιακής Αγγελος Καραμπίκας.

* Στις 2 μ.μ. στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνάντηση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου με τον πρόεδρο της Βουλής Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, John Bercow.

* Στη 1 μ.μ. στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, όπισθεν Παντείου) συζήτηση με θέμα: «ΜΜΕ και εθνική εικόνα την ώρα της οικονομικής κρίσης» διοργανώνουν το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και η Ενωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ). Ομιλητές: Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Martin Knapp γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μαρία Χούκλη δημοσιογράφος, Αλεξία Κεφαλά, δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, Γιώργος Τζογόπουλος, ερευνητής ΕΛΙΑΜΕΠ, μεταδιδακτορικός υπότροφος Ιδρύματος Μποδοσάκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Μαυροειδής, πρόεδρος της Ενωσης Ακολούθων Τύπου.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ομιλία του προέδρου της Βουλής Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, John Bercow προς τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου με θέμα: "Η δημόσια εικόνα του Κοινοβουλίου".

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης-ΔΣΘ (Τσιμισκή 103, είσοδος από Ισαύρων) εκδήλωση συνδιοργανώνει ο ΔΣΘ με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με θέμα: "Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας για Νέους-Αλλαγές και Προκλήσεις". Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι προοπτικές του προγράμματος Νομικής Βοήθειας για Νέους, το οποίο αναμορφώθηκε ριζικά το 2010. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δυνατότητες του εν λόγω προγράμματος στον τομέα της υποστήριξης των ανηλίκων, καθώς και στη νέα θεματική του επέκταση της νομικής κάλυψης νέων έως 30 ετών και σε εργασιακά θέματα.