siskepsi_politikon_arxigon_20110527_01Χωρίς θετικά αποτελέσματα φαίνεται πως ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. >>>

Το αρνητικό του αποτελέσματος αποτυπώθηκε στα λόγια του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποιος, εξάλλου, είχε συναινέσει από την πρώτη στιγμή, στην πολιτκή του μνημνίου: "Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβάδης δεν τα χε βρει με το Θεμιστοκλή, δεν θα τους έγραφε η ιστορία. Η καρέκλα κάποιων πάνω από την Ελλάδα", σχολίασε και αποχώρησε.

Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που σχολίασε το... μη αποτέλεσμα της σύσκεψης. Πρώτος αποχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να πει το παραμικρό. Ακολούθησε ο κ. Τσίπρας. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα συνοφρυωμένοι. Μετά έφυγε, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και χαμογελαστή, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τελευταίος ο κ. Καρατζαφέρης, που έκανε και τη δήλωση την οποία αναφέραμε.

Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Σύμωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε αρκετά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχαν ιδιαίτερη συνομιλία. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαράς, κατευθύνονταν στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, όπου θα προχωρούσε σε δήλωση.

Ο κ. Τσίπρας και η κ. Παπαρήγα κατευθύνονται στη Βουλή, όπου και θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.


από το www.difernews.gr