papageorgopoulos_6Τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καλεί, μαζί με άλλα 25 άτομα, ο ανακριτής. Η κλήση αφορά τη γνωστή υπεξαίρεση των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι κλήσεις σε απολογία στάλθηκαν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου σε 25 άτομα που φέρονται να εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τους 25 καλεί ο γ΄ ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης Κ. Αλεξίου.

Μεταξύ εκείνων που καλούνται να περάσουν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή είναι -εκτός του πρώην δημάρχου- ανώτεροι υπάλληλοι, διευθυντές τμημάτων, πρώην αντιδήμαρχοι και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου.

Οι κατηγορίες για τις οποίες, κατά περίπτωση, καλούνται να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, αφορούν στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στο πόρισμα που παρέδωσε στις δικαστικές αρχές η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, η οποία είχε αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το πόρισμα το έλλειμμα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, για την υπόθεση, έχει προφυλακιστεί ο πρώην υπάλληλος του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, του οποίου το 18μηνο της προφυλάκισης λήγει στις 3 Μαΐου και δεν αποκλείεται να αποφυλακιστεί ως τη δίκη.