Για σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη συνάντηση της διεθνούς Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη. Η σύσταση της Ομάδας Επαφής είχε αποφασιστεί κατά τη Διεθνή Διάσκεψη του Λονδίνου για τη Λιβύη, στις 29 Μαρτίου. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει υπό τη συμπροεδρία του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συμμετάσχουν τα Ηνωμένα Εθνη, υπουργοί Εξωτερικών 21 χωρών, και εκπρόσωποι διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

* Την περιοχή του Μαρτίνου και της Λάρυμνας θα επισκεφθεί σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

* Αναστέλλεται από σήμερα η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] , με χθεσινή απόφαση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, ενόψει δύο συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρείας που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα και αύριο. Η δεκαήμερη απεργία ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και λήγει σήμερα. Ηδη είχε αποφασιστεί νέα απεργία, διάρκειας επτά ημερών, η οποία αναστέλλεται.

* Δεύτερη ημέρα η σημερινή της τετραήμερης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι μέλη του Συλλόγου Δημοσιονομικών Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές των αρμοδιοτήτων υπηρεσιών του ΓΛΚ και των κονδυλίων προς το ταμείο τους.

* Στις 9 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ , (Νίκης 4, Σύνταγμα), ημερίδα με θέμα: «Η εποπτεία της αγοράς προϊόντων δομικών κατασκευών», διοργανώνει το ΤΕΕ Σημειώνεται, ότι, το Π.Δ. περί "προϊόντων δομικών κατασκευών", αποτελεί την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία 89/106/ΔΟΚ και την τροποποίηση σε σχέση με την Οδηγία 93/68/ΔΟΚ, η οποία επιβάλλει τα δομικά προϊόντα να συμμορφώνονται με τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (EΝ) και τις Ευρωπαϊκές Τεχνικές Εγκρίσεις και να φέρουν στο εξής τη σήμανση CE. Υπ' αυτήν την έννοια, η ημερίδα έχει ένα εξαιρετικά σημαντικό ενδιαφέρον, ιδίως σε ότι αφορά στην εκτέλεση των δημόσιων έργων.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» η ετήσια ημερίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με θέμα: «Προς την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς-Ευρωπαϊκή πρακτική και εθνική πρωτοβουλία». Κύριος ομιλητής, ο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας. Στις 11:45 π.μ. και στην ενότητα: «Ταχυδρομικές υπηρεσίας και ανταγωνσιμός-ευκαιρίες και στρατηγικές ανάπτυξης», θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας.

* Στις 9:30 π.μ., στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου, για το νομοσχέδιο "Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ιδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ" και λοιπές διατάξεις".

* Στις 10:30 π.μ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα συναντηθεί με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Αυστραλίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της γερουσίας, John Hogg. Θα συζητηθούν η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η παράνομη μετανάστευση και το ηλεκτρονικό έγκλημα. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Μπούφης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Στυλιανός Στεφανίδης, καθώς και ο αστυνομικός διευθυντής και προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον ύπατο πρόεδρο και μέλη της ηγεσίας της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης, ΑΧΕΠΑ.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ, (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2), συνάντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα: «Η απάντηση και η λύση για το λαό απέναντι στην πτώχευση που τον οδηγούν κυβέρνηση- ΕΕ-ΔΝΤ και πλουτοκρατία.

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , Αριστοτέλους 27, 4ος όροφος, κοινή συνέντευξη Τύπου του ΒΕΘ και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ΔΕΘ με αφορμή την υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων. Η σύμβαση που θα υπογραφεί από τους προέδρους του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, και της

ΔΕΘ ΑΕ Γιάννη Κωνσταντίνου, αφορά στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο φορέων στο πεδίο των εκθεσιακών δράσεων.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υφυπουργό, Μιχάλη Τιμοσίδη, για το νομοσχέδιο που αφορά τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί αντιπροσωπεία της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης AXEΠΑ, με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο, Νικόλαο Καρακώστα.

* Στις 2 μ.μ. στο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) , Παναγιώτη Μητρόπουλο.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον ρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη.

* Στις 5 μ.μ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, θα δεχθεί στο υπουργείο αντιπροσωπεία της Ελληνο-Αμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, υπό τον ανώτατο πρόεδρο, Νικόλαο Καρακώστα. Θα γίνουν δηλώσεις.

* Στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ανακοίνωσης της κυβέρνησης - έως την Παρασκευή - του πακέτου μέτρων για φέτος, αλλά και για την τετραετία 2012-2015.

* Στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια, συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της λιτότητας και της πώλησης της δημόσιας περιουσίας.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ .

* Στις 6:30 μ.μ. στο Cafe Mad στη Λάρυμνα ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση γυναικών.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Μαρτίνο, ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε ανοικτή συγκέντρωση.

* Στις 7:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Εναστρον (Σόλωνος 101, τηλ. 210-3828-161 και 210-3828-139) η παρουσίαση του βιβλίου της Μοσχοβίας Α. Κασκούρα "Το Α και το Μ" από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και το Bιβλιοπωλείο Εναστρον. Για το βιβλίο μαζί με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:- Νικόλας Ε. Κληρονόμος, ζωγράφος-σκηνογράφος, Γιάννος Λιβανός, γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Νίκος Μαρκομπότσαρης, φωτογράφος και Μαριάντζελα Λιούμπα-Ζερβοπούλου, μαθήτρια Λυκείου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης Στέλιος Κανάκης [KANr.AT] .

* Στις 8 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, Η έξοδος μέσα από την έβδομη τέχνη. Ο εορτασμός της εξόδου στο διάβα του χρόνου μέσα από το αρχείο της τηλεόρασης της ΕΡΤ Προβολή της βραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας:"Εξοδος" (1999) του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αριστόπουλου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης. Οργάνωση: Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου.