diarriktis_1Οκτώ Αλβανοί είναι τα μέλη σπείρας διαρρηκτών που δρούσαν σε Δράμα και Καβάλα και είχαν βάλει στο στόχαστρο τα εξοχικά σε διάφορες περιοχές. Σύμφωνα με την αστυνομία διέρρηξαν 21 σπίτια και η λεία τους ξεπερνά τα …>>>

4.000 ευρώ σε μετρητά και 3.000 ευρώ σε χρυσαφικά.

Τη σπείρα εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Καβάλας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρ, στο χρονικό διάστημα από 03-04-2010 έως 14-08-2010, διέρρηξε 21 σπίτια σε Ν. Καρβάλη, Φίλιππους, Ν. Πέραμο, Ν. Ηρακλείτσα, Ζυγό, Παληό, Καβάλα, Πανόραμα, Ψηλή Ράχη και Δράμα.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είναι επτά Αλβανοί, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, που κατοικούσαν σε Καβάλα και Δράμα και μια Αλβανίδα, 24 ετών, από τη Δράμα.

Η σπείρα των οκτώ χρησιμοποιούσαν πάντα την ίδια μεθοδολογία: Έσπαγαν τον “ομφαλό” της κλειδαριάς από την πόρτα εισόδου, ή σκαρφάλωναν από τα μπαλκόνια κι έμπαιναν στα σπίτια από ξεκλείδωτες μπαλκονόπορτες. Συνολικά έκλεψαν περίπου 4.000 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας περίπου 3.000,00 €, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, τηλεοράσεις κ.α.), αξίας περίπου 9.000,00 €.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους σε Καβάλα και Δράμα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν σημαντικό μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν. Επιπλέον, στις εν λόγω κατ’ οίκον έρευνες εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών, κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων, των οποίων την κατοχή οι δράστες δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί εάν είναι προϊόντα κλοπής από άλλες διαρρήξεις.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε, επίσης, ότι οι τέσσερις εκ των ανωτέρω δραστών –μεταξύ των άλλων- διέπραξαν μια ληστεία στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας την 24-03-2010, σε βάρος μιας υπηκόου Αλβανίας, αδίκημα για το οποίο είχε σχηματίσει δικογραφία το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας κατά αγνώστων δραστών.

Σε βάρος δύο εκ των προαναφερομένων δραστών εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον ανακριτή Καβάλας, για τον ένα δράστη κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής του απέλασης, δύο από τους δράστες μετά την ομολογία τους στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας δε συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου των αδικημάτων που τέλεσαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δράστες αναζητούνται.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων στην Καβάλα και σε όμορες περιοχές.