exodos-ekdromeis_01Εγκαταλείπουν τη Θεσσαλονίκη, με κάθε μέσο, οι εκδρομείς του Πάσχα. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στα διόδια Μαλγάρων, το δρόμο προς τις Σέρρες και το Κιλκίς, αλλά και τη Χαλκιδική. Από την Κρυσταλοπηγή εκδράμουν οι Αλβανοί.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η κίνηση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στη Φλώρινα, καθώς χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία, ταξιδεύουν στη χώρα τους για να περάσουν εκεί το Πάσχα.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς δείχνουν να προτιμούν τα... σπίτια συγγενών και φίλων, εκτός Θεσσαλονίκης. Έτσι είνα ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με άλλες φορές, η κίνηση στην Εγνατία Οδό προς Καβάλα και Δράμα, αλλά και στις εθνικές οδούς προς Κιλκίς και Σέρρες.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Από την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί μέχρι το πρωί σήμερα, πέρασαν από τα διόδια συνολικά 65.000 αυτοκίνητα.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον υπεραστικό σταθμό «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ, στη Θεσσαλονίκη. Η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού γίνονται έκτακτα δρομολόγια.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Η κίνηση των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα σήμερα.