pamak_01Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν όσον αφορά τα φοιτητικά, παραταξιακά «πάρτι» έπειτα από το τραγικό γεγονός της πτώσης 21χρονου φοιτητή από τον πρώτο όροφο του κτηρίου του πανεπιστημίου Μακεδονία σήμερα στις …>>>

02:30 τα ξημερώματα που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έγινε όταν ο νεαρός, κατά πάσα πιθανότητα υπό την επήρεια αλκοόλ, ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου(μόνος ;), πάνω από το κυλικείο της σχολής πάτησε πάνω σ ένα στέγαστρο από πλεξιγκλάς με αποτέλεσμα αυτό να υποχωρήσει και ο νεαρός να βρεθεί στο κενό από ύψος 4,5 μέτρων.

Άμεσα, κλήθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ και ο 21χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση

Έπειτα από τραγικό συμβάν, κάλλιστα κανείς θα μπορούσε να αναρωτηθεί τι μερίδιο ευθύνης έχουν οι πρυτανικές αρχές, όσον αφορά τη χορήγηση άδειας, σε παρατάξεις, για τη χρήση του χώρου του πανεπιστημίου.

Αξίζει να σημειωθεί πώς μόλις πριν από μερικούς μήνες, είχαν ακουστεί καταγγελίες από μεριάς φοιτητών για τραμπουκισμούς μπραβιλίκα, ακόμη και απειλές με πιστόλια από άτομα «πληρωμένα» σε βάρος φοιτητών(σ.σ. πριν από λίγες μέρες, από την επιχείρηση – σκούπα της «νύχτας» στην πρωτεύουσα, προέκυψε πως οι μπράβοι, είχαν ποσοστά και σε κυλικεία σχολών).

Οι ομογενείς φύλακες των πάρτι

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών αλλά και αυτόπτων μαρτύρων, την ασφάλεια των «πάρτι» του ΠΑ-ΜΑΚ όταν διοργανώνονται από μία συγκεκριμένη παράταξη, στην είσοδο αλλά και στους χώρους εντός του κτηρίου υπάρχου ομογενείς που…. κόβουν κίνηση, ενώ παράλληλα κάνουν και face control στους παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με άλλους οι «φύλακες» βρίσκονται εκεί για να προστατέψουν το χώρο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς, κατά το παρελθόν, ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν εισβάλει σε χορούς κι εκδηλώσεις της συγκεκριμένης παράταξης.

Μ.Λ.