Τον Κούγια έχει δικηγόρο ο φερόμενος ως επικεφαλής των εκβιαστών

ekviastes_speira_aftokinita_20110427_01[2]Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο δικηγόρος του Γουίλι, του φερόμενου από την αστυνομία ως ο εγκέφαλος της σπείρας των εκβιαστών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του, ανάμεσα στους συλληφθέντες και η σύζυγος του τελευταίου. …>>>

 

Τα έξι από τα εννέα μέλη του κυκλώματος έχουν οδηγηθεί στον ανακριτή. Εναντίον τους έχουν ασκηθεί διώξεις για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, οργάνωση εγκληματικής ομάδας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών. Όλοι τους κατηγορούνται ότι πουλούσαν προστασία και δάνειζαν με τόκο ως και 10% τον μήνα χρήματα σε επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως επικεφαλής της σπείρας είχε αναμιχθεί παλιά στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό “σε ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης”, με εγγύηση τα τηλεοπτικά δικαιώματά της. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής κ. Τάκης έχει διευκρινίσει με δηλώσεις του ότι ο συγκεκριμένος είχε εμπλακεί στα διοικητικά επί διοίκησης Αντώνη Ρέμου και, πλέον, δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή.

Βέβαια, από την όλη ιστορία προκύπτει κι ένα απλό ερώτημα: Για ποιον λόγο είναι αδίκημα να δανείζεις σε κάποιον με τόκο 10%, όταν, οι πιστωτικές κάρτες κάποιων τραπεζών χρεώνουν, στο σύνολο, συμβατικό τόκο και τόκο υπερημερίας, πολύ πάνω από το 20%… Όσο για το αν διατηρούν οργάνωση εκβιαστών, φυσικά και οι μέθοδοι εταιριών που αναλαμβάνουν την είσπραξη δε φθάνει στον ξυλοδαρμό. Οι πιέσεις, πάντως, είναι ισχυρές…

Σχόλια

 1. http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society/Στον-εισαγγελεα-το-κυκλωμα-«νονων»-της-Θεσσαλονικη.aspx
  Στην παραπάνω αναφορά του Alpha-Tv κατα την συνοδεία της δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης του κυκλώματος εκβιαστών που συλλήφθηκε μετά απο τεράστια προσπάθεια της ασφάλειας Θεσσαλονίκης αλλά και προσωπική μου εδώ και χρόνια φένεται καταφανέστατα οτι ο πεθερός και η αδερφή του κύριου κατηγορούμενου και φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος Γ.Σ προπαθούν με σωματική βια και απειλές να διακόψουν συνέντευξη που έδινα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως μεγάλο και χρόνιο θύμα του κυκλώματος.
  Εν συνεχεία και αφότου συνοδεύτικα απο αστυνομικές δυνάμεις ,που όπως συνήθως άργησαν να παρέμβουν,ως την οικία μου, δέχομαι τουλάχιστον κάθε μισή ώρα τηλεφωνικές απειλές απο κάποια πιθανών μέλη του κυκλώματος που έχουν ξεγύγει η δεν έχουν ακόμα συλληφθεί. Σήμερα κατέθεσα αίτηση για ολοήμερη αστυνομική προστασία διότι είμαι ο μόνος μάρτυρας που έχω παρασταθεί ως σήμερα ως πολιτικός ενάγωνενάντια του κυκλώματος και αποκάλυψα ξεκάθαρα στις κάμερες τη συνολική δράση του κυκλώματος παρόλου τις σκλήρες απειλές που δέχτηκα με σκοπό να δώσω θάρρος σε όλα τα υπόλοιπα θύματα να ρθούν να καταθέσουν.
  Χτες επίσης μύνησα τους συγγενείς των κατηγορούμενων που με προπυλάκισαν στα δικαστήρια αλλά ακόμα κάνένας δεν έχει συλληφθεί και φυσικά λόγω των πλημμελητικών κατηγοριών της απρόκλιτης σωματικής βλάβης αλλά και φθοράς ξένης περιουσίας το αυτόφωρο πέρασε.


  Σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα οτι ο κ. Κούγιας ανέλαβε την υπαράσπιση του κυκλώματος εκβιαστών και άλλων πολλών κατηγοριών που σχετίζεται ο κύριος κατηγορούμενος, όμως ο κ.Κούγιας πριν απο ένα χρόνο συναντήθηκε προσωπικά μαζί μου 2 φορές σε κεντρικά ξενοδοχεία της θεσσαλονίκης και συζητήσαμε να α΄ναλάβει την υπόθεση μου ως θύμα του κυκλώματος εκβιαστών , τότε ο εν λόγω κύριος θέλησε να μάθει περισσότερα για το εν λόγω κύκλωμα και μάλιστα μου συνέστησε να εξουσιοδοτήσω συγκεκριμένη υπάλληλο του απ τη θεσσαλονίκη να λάβει δικογραφίες και περισσότερες πληροφορίες, φυσικά λόγω της μεγάλης διάστασης που θα έπερνε η υπόθεση και επειδή τα χρήματα που ζητάει είναι πάρα πολλά απο τους συνήθως πελάτες και δεν μπορεί να ζητήσει τα ίδια απο ένα θύμε , ειδικότερα θύμα 24 ετών ,διότι με τα νεαρά παιδιά ως γνωστών έχει ένα πρόβλημα... , χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που πήρε μάλλον για να προσελκύσει το συγκεκριμένο κύκλωμα και να αναλάβει την υπόθεση της υπεράσπισης τελικά των κατγορουμένων ,αποδεικνύοντας τελικά οτι προσωπικότητα και ηθική δεν έχει, και μάλλον τον διατρέχει πάθος μόνο για το χρήμα.
  Φυσικά είδη απο πέρσυ καταλάβαμε περι τίνος πρόκειται και άμεσα τότε επέλεξα άλλον δικηγόρο.Τέλος θα ήθελα να δηλώσω σε οποιοδήποτε θύμα δεν έχει καταθέσει και φοβάται οτι βάζοντας τη ζωή του σε πιθανών σε ρίσκο ίσως γλιτώνει ακόμα κάποια θύματα του κυκλώματος και βάζει ένα ληθαράκι για την κάθαρση τέτοιων ανθρώπων που λυμένοντε περιουσίες .
  Με τιμή και και γνωρίζοντας τις ανθρώπινες ηθικές αξίες ,


  προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας,


  Αλέξανδρος Ιωαννίδης, θεσσαλονίκη ,επιχειρηματίας "

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.